З 1 стакану кефіру і сиру готую гору гарячих коржиків на сніданок: всього 5 хвилин, і змітають без залишку

Сніданок - це найважливіший прийом їжі. Варіантів його приготування існує багато. Сьогодні ми підготували найпростіший рецепт із кефіру та сиру. Ці коржики сподобаються кожному після першої ж проби.

Для приготування таких коржів знадобиться:

  • Кефір – 1 склянка
  • Сир – 200 грамів
  • Борошно – 2 склянки
  • Яйце – 1 штука
  • Рослинна олія – 2 столові ложки
  • Сода – 1 чайна ложка
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком

Для початку візьміть глибоку миску і налийте в неї 1 склянку кефіру. Додайте до нього в миску 1 чайну ложку соди та 1 дрібку солі. Це допоможе соді активуватися. Далі влийте 2 столові ложки рослинної олії. Ретельно перемішайте всі ці інгредієнти до однорідності.

Потім поступово просіюйте борошно через сито прямо в миску з рідкими інгредієнтами, щоб уникнути грудок. Замішуйте тісто руками доти, доки воно не перестане прилипати до рук і стане досить еластичним. Можливо, буде потрібно додати трохи більше борошна, ніж зазначено.

Ніжні коржики із сиру та кефіру
Ніжні коржики із сиру та кефіру

В окремій мисці розітріть 200 грамів сиру виделкою до кремоподібного стану. Додайте в сир подрібнену будь-яку зелень за вашими вподобаннями та за смаком сіль. Потім вбийте в начинку 1 яйце і добре перемішайте все це до отримання однорідної маси.

Далі розділіть тісто на рівні частини, кожну частину розкачайте в круглий корж завтовшки приблизно 5 міліметрів. На середину кожного коржа викладіть 1-2 столові ложки сирної начинки. Акуратно захипіть краї тіста, формуючи пиріжок, щоб начинка не витекла під час смаження.

Тепер розігрійте сковорідку на середньому вогні та додайте трохи рослинної олії. Викладайте коржі на пательню і обсмажуйте з кожного боку до золотистої скоринки, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Готові коржі можна подавати зі сметаною або медом.

Сирні коржики готові!

Популярне

Схожі статті

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко дітей не має, а у Сморигіна їх троє: як виглядають нащадки Євгена

Зірка "Дизель Шоу" Євген Сморигін не тільки професійний актор, а й люблячий чоловік та батько трьох дітей. Як виглядають сини та єдина донька знаменитості?

Леся Нікітюк показала ноги від вух без краплі целюліту: незаміжня краса в екстра-міні. Притула б оцінив

Найвідоміша українська блондинка та знаменита телеведуча Леся Нікітюк схвилювала фанатів новими фото з довгими та стрункими ногами. Світлина зібрала сотні коментарів та компліментів.

Руслана показала свій розкішний екобудинок, в якому є все: сад, город, басейн, студія, сонячні батареї

50-річна Руслана Лижичко уже 29 років живе у парі з Олександром Ксенофонтовим. Разом займаються музикою та започатковують інші проєкти. Одним із них стало зведення екобудинку.