Беру 1 кг кабачків і роблю на зиму банку овочевої ікри: чоловік каже, що набагато смачніша за магазинну

Якщо додати до молодих кабачків трішки моркви, цибульки та спецій, а потім усе це подрібнити, вийде справжня магазинна ікра. Ні, набагато краща на смак, аніж покупна.

Вам знадобиться:

  • 1 кг кабачків;
  • 100 г моркви;
  • 130 г ріпчастої цибулі;
  • 70 г томатної пасти;
  • 10 г кореня петрушки;
  • 5 г зелені петрушки;
  • 5 г кропу;
  • 2 зубці часнику;
  • 1 ч.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. без гірки солі;
  • 1 ч.лож. оцту;
  • 70 мл олії;
  • 2 ст.лож. води.
Кабачкова ікра як у магазині

Для приготування кабачкової ікри всі овочі мають бути молодими, тобто цьогорічного врожаю. З кабачків шкуринки знімати не потрібно. Хоча, за бажанням, можете все-таки зняти овочечисткою.

Овочі промийте. Моркву й корінь петрушки особливо ретельно вимийте за допомогою щітки. Цибулю та часник обчистьте від кожушків. Кабачки наріжте середніми кубиками. Цибулю – дрібними.

Кабачкова ікра як у магазині

Корінь петрушки та часник зовсім дрібно покришіть. Моркву натріть на тертці. Зелень вимийте, висушіть і теж подрібніть ножем. Саме у такому вигляді інгредієнти швидко обсмажаться.

Візьміть велику пательню. Поставте на плиту, щоб розігрівалася. Влийте 1 ложку олії. Коли почне шипіти, викладіть кабачки. Обсмажте на середньому вогні, постійно помішуючи. Рідина має випаруватися, а овочі набути прозорості.

Кабачкова ікра як у магазині

Кришкою накривати не потрібно. На все це піде близько 15 хвилин. Можливо, трішки довше. Залиште кабачки холонути прямо на сковорідці.

На іншу пательню влийте решту олії. Коли вона прогріється, викладіть цибулю. Прикрутіть вогонь трішки менше середнього. Смажте, допоки цибуля не стане прозорою. Тоді додайте моркву та корінь петрушки.

Кабачкова ікра як у магазині

Коли морква розм’якне, додайте томатну пасту. Постійно помішуючи, влийте воду. Трішки підсоліть. Витримайте на вогні ще 1 хвилину. Маса не повинна бути занадто густою. Залиште, щоб прохолонула. Цілком на це має піти десь 10 хвилин.

Змішайте кабачки з томатною заправкою. Додайте часник, зелень. Пропустіть крізь м’ясорубку або подрібніть у блендері. Після цього влийте оцет, додайте цукор. Якщо треба, трішки посоліть. Кабачкова ікра готова. Можете подавати до столу.

Якщо є бажання зробити заготівлю на зиму, то доведеться пропорційно збільшити кількість інгредієнтів. З 1 кг кабачків вийде лише 0,5 л баночка й ще трішки ікри залишиться.

Банки з кришками спочатку промийте під проточною водою з содою. Потім заповніть їх кабачковою ікрою та простерилізуйте, заклавши у каструлю з водою. Після закипання кип’ятіть 5-7 хвилин. Закрийте кришками й закрутіть.

Популярне

Схожі статті

Алла Кудлай зізналася в ніжних почуттях до Зіброва аби допекти його дружині Марині: “Я обожнюю Пашку!”

В артистичному середовищі всі один одного знають і постійно перетинаються. Так, Алла Кудлай є хрещеною мамою Насті Каменських, а з Павлом Зібровим у співачки ледь не трапився роман.

Чому Філіп Кіркоров вивіз своїх дітей за кордон: повторив за Пугачовою і Галкіним, але зробив це по-тихому

Колишній Народний артист України Філіп Кіркоров раптово вивіз своїх дітей з росії за кордон, що стало причинами цього рішення та чому співак так вчинив.

Не встигаю вранці смажити трубочки з лаваша з сиром: чоловік та діти один поперед одного просять добавки

Такі трубочки з сиром із лаваша підійдуть і на сніданок, і на перекус, і на обід на роботу. Подобаються всім без виключення домашнім, тож довго запрошувати до столу нікого не доведеться.