facebook

Мариновані баклажани кращі за гриби: готую багато, виходить напрочуд смачно і по лісу ходити не потрібно

Багато хто з нас любить походи до лісу по гриби, але не завжди є така можливість. Проте маємо чудову альтернативу, яка не поступається на смак лісовим дарам — мариновані баклажани з цибулею. 

Цей рецепт не лише швидкий та простий у виконанні, а й дає можливість насолоджуватися ніжним, пікантним смаком, який дехто навіть порівнює із маринованими грибами.

Мариновані баклажани з цибулею — це справжнє відкриття для гурманів. Завдяки простим інгредієнтам і легкому процесу приготування, ви зможете створити страву, яка стане фаворитом на вашому столі. До того ж такі баклажани ідеально підходять як закуска до святкового столу або як доповнення до повсякденних страв.

Інгредієнти

  • Баклажани — 1 кг
  • Цибуля ріпчаста — 2 штуки
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Сіль — 2 столові ложки
  • Цукор — 1 столова ложка
  • Оцет 9% — 50 мл
  • Олія соняшникова — 100 мл
  • Лавровий лист — 2 штуки
  • Чорний перець горошком — 10-15 штук
  • Кріп свіжий — на смак

Приготування

Мариновані баклажани кращі за гриби

Відбірні баклажани промийте, а потім зніміть з них шкірку та наріжте на середнього розміру кубики. Щоб видалити зайву гіркоту, посипте їх сіллю та залиште на 30 хвилин. Після цього промийте під проточною водою та дайте стекти, а тоді обсмажте до готовності у сковорідці із розігрітою олією.

Далі приготуйте маринад: у каструлю налийте воду, додайте лавровий лист, чорний перець горошком, цукор, сіль, оцет і подрібнений часник. Доведіть суміш до кипіння

Тепер візьміть каструлю або емальовану миску чи пластиковий контейнер. Викладіть туди шар нарізаної цибулі, зверху розкладіть шар баклажанів. Продовжуйте чергувати шари, поки всі інгредієнти не закінчаться. Залийте баклажани з цибулею гарячим маринадом так, щоб вони були повністю покриті. Накрийте посудину пласкою тарілкою, на яку поставте щось важке. Тобто під прес. Залиште у холодильнику мінімум на 3-4 години, щоб баклажани просочилися маринадом. Але знайте, чим довше вони маринуються, тим більше їх смак нагадує гриби.

Популярне

Схожі статті

“Я не став батьком”: Володимир Дантес висловився про виховання дітей Кацуріної від першого шлюбу

Володимир Дантес зізнається, що почуває себе щасливим, виховуючи дітей своєї коханої Даші Кацуріної. При цьому співак навіть не намагається замінити їм батька.

“Видалася нагода”: Ірина Федишин вперше показала свою маму, яка виглядає нереально стильно і молодо

Відома українська співачка Ірина Федишин зачарувала мережею фотографією з мамою, з якою вони схожі як дві краплі води. Сімейним знімком знаменитість поділилася у соцмережах.

Діти Камалії повернулися в Україну після 3 років життя у Лондоні: від найбагатшого тата до найбагатшої мами

11-річні доньки Камалії Арабелла і Мірабелла після майже трьох років життя у Лондоні повернулися в Україну. Співачка зізнається, що дуже сумувала за дівчатами і зараз почувається щасливою.

Олександр Усик після польської каталажки постав на люди без волосся: Дмитро Гордон отримав брата-близнюка

Олександр Усик не втомлюється дивувати широкий загал. Боксер-чемпіон не лише на рингу витворяє дива, але й може станцювати гопака чи написати вірш. Тепер приголомшив лисою головою.

Роздивляємось фото, на кого більше схожі: як виглядають батьки Тіни Кароль, Тараса Цимбалюка, Каті Осадчої

Завжди цікаво поміркувати, на кого схожі знаменитості – на тата чи на маму. Сьогодні маємо можливість зіставити фото батьків й остаточно визначитися з цим питанням.

Побачення о 5 ранку й загальний осуд: кохання Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна пройшло чимало випробувань

Їхній заборонений роман розвивався на очах у всієї країни. Учасники талант-шоу Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко не могли приховати почуттів. Але наштовхнулися на осуд, адже чоловік був одружений.