facebook

Просто додаю це у борошно, щоб вареники завжди виходили ідеальними: піддивилася рецепт у одного кулінара

Вміти приготувати ідеальне тісто на вареники, яке буде ніжне та при цьому не буде рватися, хоче кожна господиня. І є один кулінарний секрет, як цього досягти.

Вареники – це традиційна страва, яку люблять не лише в Україні, але й далеко за її межами. Вони можуть бути з різноманітними начинками – картоплею, сиром, ягодами, грибами. Але приготувати ідеальне тісто для вареників – справжнє мистецтво. Пропонуємо вам рецепт ідеальних вареників, де тісто готується з простим лайфхаком.

Рецепт ідеального тіста на вареники
Рецепт ідеального тіста на вареники

Інгредієнти для тіста:

  • 280 грамів борошна
  • 180 мл кипʼятку
  • 2 столові ложки олії
  • 0,5 чайної ложки солі

Приготування:

Спершу просійте борошно через сито. Це допоможе досягти більш м’якого та еластичного тіста. Висипте борошно у велику миску, додайте сіль і перемішайте сухі інгредієнти.

В окремій каструлі доведіть воду до кипіння. Як тільки вода закипить, виміряйте 180 мл кип’ятку і тонкою цівкою починайте вливати його в борошно. Важливо це робити поступово, постійно перемішуючи тісто. Кипʼяток допоможе заварити тісто, щоб воно не рвалося, але залишилося мʼяким.

Як приготувати ідеальне тісто на вареники
Як приготувати ідеальне тісто на вареники

Коли ви вже вмішали частину кип’ятку в борошно, додайте 2 столові ложки олії. Олія зробить тісто більш пластичним, а також полегшить процес розкочування. Продовжуйте змішувати, доки тісто не почне збиратися в грудки.

Після того, як тісто трішки охолоне і стане теплим, перенесіть його на чисту поверхню і починайте замішувати руками. Замішуйте тісто протягом 5-7 хвилин, доки воно не стане однорідним і м’яким. Якщо відчуваєте, що тісто ще трохи липне до рук, можете додати зовсім трішки борошна, але не перестарайтеся, щоб не зробити його надто твердим.

Загорніть готове тісто в харчову плівку або накрийте рушником і залиште на 30 хвилин. Цей час потрібен, щоб борошно повністю взяло вологу, і тісто стало ще більш еластичним і податливим для ліплення вареників.

Рецепт ідеального тіста на вареники
Рецепт ідеального тіста на вареники

Начинка для вареників може бути абсолютно різною. Це може бути класична картопля з цибулею, сир з родзинками, ягоди (наприклад, вишні чи чорниця), гриби, капуста чи навіть м’ясо. Вибір начинки залежить від ваших вподобань і настрою.

Популярне

Схожі статті

“Я за те, щоб міміка була від природи”: дружина Тараса Тополі розповіла всю правду про пластичні операції

Олена Тополя у 38 років виглядає ідеально. Колишня Alyosha клянеться-божиться, що не залучала пластичні операції для розгладжування зморшок. Яким же чином тоді доглядає за обличчям?

Коронне гаряче свекрухи. Ця страва завжди з’їдається першою: соковиті курячі рулети, які тануть у роті

Соковиті, ніжні і нереально смачні – саме такими виходять курячі рулетики за цим рецептом. Страва виходить святковою і небанальною, а готується просто.

Тоня Матвієнко вперше відповіла, чи дійсно зраджує Арсену Мірзояну з відомим співаком: “Ще чогось варта”

Тоня Матвієнко дуже довго не коментувала чутки про те, що має роман на стороні. Співачці приписують стосунки з відомим артистом Романом Скорпіоном.