В Україні виплати індексують на 14% ще однієї категорії: кому додадуть 650 гривень

Після того, як постанова буде реалізована, це позитивно вплине на 195 000 осіб, які мають право на страхові виплати.

Міністерство соцполітики нашої країни пропонує проіндексувати страхові виплати, тим категоріям, які постраждали від нещасного випадку на виробництві та виплати у разі смерті потерпілого. Перерахунок має зачепити 195 000 осіб.

Кого торкнеться збільшення

Проєкт постанови говорить, що має бути встановлений коефіцієнт, який застосовуватиметься, коли перераховуватимуть страхові виплати щомісяця, тим людям, які постраждали у зв’язку з нещасним випадком на виробництві. А також за професійного захворювання, при якому людина втратила працездатність і у разі смерті потерпілого. Планується це з 01.03.2022 року. Коефіцієнт буде 1,14.

Якою буде індексація

Коли проіндексують виплати?

Після того, як постанова буде реалізована, це позитивно вплине на 195 000 осіб, які мають право на страхові виплати. Після того як перерахують страхові виплати з огляду на коефіцієнт 1,14, то страхова виплата підвищиться на 647 грн.
Для інформації: планову індексацію пенсій буде проведено з 01.03.2022 року, з урахуванням коефіцієнта 1,14. Це стосуватиметься пенсій, які призначені до 2019 року. Мінімальний розмір збільшення становитиме 100 грн.

Слідкуйте за інформацією про пенсію та її підвищення або зміну на сайті Одна хвилина. Ми намагаємося подавати інформацію, що стосується пенсій, використовуючи останні джерела за часом і об’єктивно.