Тест – головоломка №153-З: перекладіть лише 1 сірник, щоб вийшла вірна рівність

Ну, як вам вдалося вирішити головоломку? Якщо ні, то правильну відповідь ви можете переглянути на малюнку нижче. Гарних вам вихідних та міцного здоров'я!

Пропонуємо вам чергову головоломку із сірниками. Її дуже добре вирішувати у вихідні дні. Часу багато, та ще й настрій у вихідний кращий. Вам буде корисна інформація нижче.

У наші дні свідомість усюди: усвідомленість в освіті, усвідомленість у вихованні дітей, уважність на робочому місці, усвідомлене харчування та уважність у медицині – ось лише кілька прикладів широти інтересу та актуальності усвідомленості у нашому суспільстві.

М’язи уважності

Відомому вчителю йоги Патабхі Джойсу широко приписують принцип “1% теорії, 99% практики”. У той час як уважність та медитація залишаються доступними для всіх, вони також потребують певних зусиль для розвитку.

Різні області мозку зі зв’язаними з ними нервовими зв’язками та хімічним складом відповідають різним функціональним областям, так само як м’язи тіла. Якщо ми підіймаємо тяжкості, м’язи, які ми використовуємо, зростатимуть і ставатимуть сильнішими. Так само, якщо ми часто використовуємо певні «м’язи» мозку, ці частини мозку розвивають силу та навички.

Ми можемо спостерігати на МРТ головного мозку, як часто використовувані частини мозку збільшуються у розмірах. Дослідження, проведене математиками у 2007 році, показало, що область мозку, пов’язана з математикою, була найбільшою у тих, хто навчався найдовше. Інше дослідження лондонських таксистів показало, що область мозку, пов’язана з візуальною просторовою картою та орієнтацією, збільшувалася у розмірах у міру того, як довше людина водила таксі.

Дослідження, проведене в Массачусетській лікарні загального профілю в 2005 році, показало, що у людей, які регулярно медитують, більша префронтальна кора — область мозку, пов’язана з концентрацією, вибором та співчуттям.

Ну, як вам вдалося вирішити головоломку? Якщо ні, то правильну відповідь ви можете переглянути на малюнку нижче. Гарних вам вихідних та міцного здоров’я!

Рішення виділено зеленим кольором