Як змінювався Святослав Вакарчук кожні 10 років своєї кар’єри: від стиляги з боб-каре до сивого бороданя

На перший погляд, здається, що Святослав Вакарчук завжди виглядає однаково – джинси, футболка. Якщо передивитися зіркові архіви, стане зрозуміло, артист переживав зміни в образі, до того ж суттєві.

Лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук воліє дивувати фанів не яскравими костюмами з блискітками та пір’ям, а власним творчим доробком і неповторним голосом. Тому і виходить на сцену зазвичай у невиразному вбранні темних кольорів.

Вакарчук на початку зіркової кар’єри

Між тим, якщо поглянути на світлини майже 30-річної давнини, коли зародився музичний колектив, то можемо побачити рокера з волоссям до плечей. Далі зачіска постійно коротшала, а щетина на обличчі навпаки довшала. Тож нинішній Вакарчук і Вакарчук зразка 1994 року, коли було створено “ОЕ”, – це зовсім інші люди.

Вакарчук після переїзду до столиці

Народився Святослав у Мукачево, але дитячі роки хлопчика минули у Львові. Напевно, тому він так багато пісень присвячує цьому гарному місту. Навчання в школі Вакарчук суміщав з відвідинами музичної школи, де навчався гри на скрипці. А ще полюбляв брати участь у шкільних виставах та КВНі.

Вакарчук у 2011 році

Навчання сину професора давалося легко. Він має два дипломи про вищу освіту з фізики та з міжнародної економіки. Святослав навіть устиг захистити кандидатську й написати кілька наукових робіт, допоки музика не заполонила все його єство.

Вакарчук у 2014 році (справа) та у 2021-му (зліва)

Молодик із друзями грав у гурті “Клан тиші”. А 1994 року хлопці створили “Океан Ельзи”, якому судилося досягти всіх можливих висот у шоубізнесі. За 4 роки музиканти перебираються до столиці й здобувають шалену прихильність композицією “Там де нас нема”.

Вакарчук у 2020 році (справа) та у лютому 2022-го (зліва)

“ОЕ” протягом майже трьох десятиліть збирає цілі стадіони. За цей час склад колективу змінювався. Лише фронтмен залишався незмінним. За цей час Святослав встиг двічі одружитися. У другому шлюбі в нього народилося двоє дітей з інтервалом в один рік.

Вакарчук у 2023 році

Будемо сподіватися, що Вакарчуку не забракне сил та енергії радувати нас прекрасними композиціями ще багато років поспіль.