Сімейний підряд: у зніманнях німого гумористичного серіалу “Маски-шоу” були залучені родичі Георгія Делієва

Зо три десятиліття тому глядачі не могли відірватися від телеекранів, коли по у програмі були "Маски-шоу". Виявляється, щоб створити це гумористичне диво, Георгію Делієву довелося залучити родину.

Автором й художнім керівником проєкту Маски-шоу був одеський комік Георгій Делієв. Переважно німі сценки під веселенький мотивчик “Тумба” були сповнені тонким гумором й не могли не викликати сміх.

На початку 90-их років вийшов цілий серіал під такою назвою, що користувався шаленою популярністю. Окрім талановитих акторів Бориса Барського, Володимира Комарова, Михайла Поплавського, Наталі Бузько, Евеліни Бльоданс та інших, участь у шоу взяли практично всі родичі Георгія Делієва. Деякі з них допомагали за кадром.

Основний кістяк акторів із Масок-шоу

Коли знімалися перші серії “Масок-шоу”, доньці художнього керівника Яні Делієвій не минуло ще й 10 років. Дівчинку можна побачити в багатьох епізодах дійства. Зазвичай вона грала доньку когось із героїв, не перестаючи витворяти у кадрі казна-що.

Коли виросла, донька клоуна здобула психологічну освіту, та потяг до творчості переміг. Яна танцює степ та фламенко, викладає tap dance, співає і працює клоунесою.

Донька Яна пішла по стопах видатного батька

Про участь першої дружини Георгія у гумористичному проєкті згадок немає. Та оскільки Лариса була художницею, напевно, без її допомоги серіал не обійшовся. Натомість достеменно відомо, що брат Віктор Делієв у колективі займав посаду звукорежисера, а його дружина Наталя Делієва була директором “Масок”. Нині жінка очолює театр “Будинок клоунів” в Одесі.

Невістка Георгія Делієва Наталя керує Будинком клоуна

До речі, донечку Георгія можна побачити й у кліпах, відзнятих її татусем. У 2006 році Яна знялася у відео на композицію “Тумба-бугі”, зняту за мотивами “Кримінального чтива” Тарантіно. Побачити кровиночку головного клоуна можна також у кліпі “Я реальний при*урок”, де за сюжетом Георгій Делієв вештається нічним містом, зустрічаючи доволі дивних персонажів.