“Двічі здався без бою”: Святослав Вакарчук намагався стати політиком, але нічого не вийшло – чи шкодує

Багатьох цікавить, де зараз перебуває Святослав Вакарчук і чи не планує третій похід у політику. Схоже, лідер гурту "Океан Ельзи" назавжди визначився – займатиметься виключно музикою.

Політичний шлях Святослава Вакарчука виявився доволі заплутаним та витіюватим. Цього вже майже ніхто не пам’ятає, але артист у 90-их роках під час президентських перегонів їздив країною з туром на підтримку кандидатури Леоніда Кравчука.

У 2004-му під час Помаранчевої революції весь майдан співав пісню “ОЕ” “Вставай”, яка стала негласним гімном передової частини українців. Саме на цій хвилі Святослав і потрапив уперше до парламенту за списками партії “Наша Україна – Народна самооборона”.

Чи піде Святослав Вакарчук у політику втретє

Та перебував у будівлі під куполом лише 1 рік, а потім усе покинув. Але відповідних висновків так і не зробив. Тож у 2019-му став на чолі партії “Голос”. За рік Вакарчук знову склав депутатські повноваження, обезголовивши своїх підлеглих і передавши головування Кірі Рудик.

Чи піде Святослав Вакарчук у політику втретє

Та музикант заявив, що “виконав свою місію”. І хоч у фракції “Голос” перебувало всього зо два десятки нардепів, між ними відразу почалися чвари за лідерство, й відбувся розкол на 2 групи. Навіть Сергій Притула був готовий замінити колегу по шоубізу у кріслі боса, та не склалося.

Чи піде Святослав Вакарчук у політику втретє

Врешті у 2024 році Святослав втямив, що політика – то не його парафія. Тож заявив, що більше не збирається балотуватися ні в депутати, ні в президенти. Мовляв, уже двічі не вдалося виправдати очікування людей, які довірили йому свої голоси. Тому повертатися до політичного життя країни Вакарчук не планує. А свої походи в народні обранці музикант назвав “великою помилкою”.

Він планував стати народним депутатом, щоб допомагати людям, але багато хто з тих, що голосували за нього, уособлено вклали у кандидата свої мрії та бажання, далекі від реальності.

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.