Щасливе маріупольське дитинство Андрія Бєднякова: сімейні посиденьки, пляж на Азовсталі, касетний магнітофон

Андрій Бєдняков народився у місті Жданов, який за 2 роки перейменували на Маріуполь, хоча місцеві місто так називали завжди. Про дитячі роки 36-річний шоумен пригадує з теплотою.

Звісно, як і всі однолітки, Андрій був дуже жвавим хлопчиком. Дітлахи грали в рухливі ігри – козаки-розбійники, схованки, війнушку. Будували халабуди, ще й обставляли меблями. Зокрема, диван притягнули з іншого району міста. З’ясувалося, що громіздка річ не влазить у люк, тож довелося порізати на шматки й лише потім занести у своє лігво.

Маріупольці, на думку Бєднякова, не є частиною Донбасу, адже місто розташоване в Приазов’ї. Кожен містянин здатен вибрати тараньку з ікрою, що вирізняє його від мешканців інших регіонів.

У дитинстві родина часто відвідувала пляж. Улітку вставали дуже рано, брали огірки, помідори, варені яйця і вирушали. Сідали на один трамвай, потім пересідали на інший, щоб дістатися лівобережжя. Справа від Азовсталі довго спускалися сходами, переходили через рейки та врешті опинялися на узбережжі.

Андрій Бєдняков у дитинстві

Та не походи на пляж стали найтеплішими спогадами Андрія. Бувало, що у вихідні всім гуртом уранці виходили на базар, купували копчений оселедець, а коли поверталися додому, сідали за круглий бабусин стіл і ласували досхочу.

Бувало, траплялися й неприємності. Перший негативний спогад, що глибоко запав у душу хлоп’яти, це як тато посварився з сусідом, і у хід пішов ніж. На щастя, тоді все обійшлося, хоча боки один одному чоловіки добряче нам’яли.

Родина жила не дуже заможно. В Андрія не було велосипеда, телевізора на пульті й інших радянських статусних штучок. Уперше двокасетний магнітофон батьки подарували сину, коли той навчався вже у 5 класі. Однокласники поїхали на водосховище, Бєдняков прихопив свою гордість, і вони слухали музику. Це було дуже круто на ті часи. Цей раритет і досі працює. Він залишився в Маріуполі, тож Андрій не знає, чи збереглася ця дорога серцю річ в окупації.