«Пригоди Електроніка» та інші діти-актори, які помножили славу на нуль

Зірки, які прославилися за дитячою роллю, але не збудували успішну кар'єру, коли виросли.

Знявшись у дитячому віці у кіно, діти-актори часто не продовжують свою акторську кар’єру. Подорослішавши, вони часто знаходять життєвий інтерес в інших професіях. А буває, ставши відомими артистами після першої ролі, вони хворіють на зіркову хворобу, закидають навчання, а їхні надії на зіркові ролі в майбутньому не виправдовуються.

“Пригоди Електроніка”

1979 року на екрани вийшов фільм «Пригоди Електроніка», у головних ролях якого знялися тринадцятирічні брати-близнюки Володимир та Юрій Торсуєви. Фільм мав шалений успіх і братам пророкували успішне кінематографічне майбутнє. Але після школи один із них закінчив юридичну академію, інший – Інститут країн Азії та Африки. Потім вони удвох займалися бізнесом, потім музикою. Знялися в одному фільмі, що нікому не запам’ятався. Загалом зірками екрану вони не стали.

“Королівство кривих дзеркал”

Не склалася творча доля у сестер-близнючок Ольги та Тетяни Юкіних, які у дев’ятирічному віці зіграли у фільмі «Королівство кривих дзеркал» головні ролі Олі та Яло. Фільм був визнаний найкращим дитячим фільмом у 1963 році. Сестри росли у неблагополучній сім’ї та сімейні обставини не дозволили їм продовжити навчання в акторській студії. Ольга та Тетяна знялися лише в одному фільмі-казці «Морозко» в епізодичних ролях. Їхні життя обірвалися одна за одною після 50 років не без впливу алкоголю.

“Пригоди Буратино”

Роль Мальвіни виявилася єдиною роллю у житті Тетяни Проценко. Цю роль восьмирічна дівчинка зіграла у фільмі «Пригоди Буратіно», який вийшов 1976 року. Згодом дівчина закінчила сценарно-кінознавчий факультет інституту кінематографії та працювала редактором.

«Мері Поппінс, до побачення»

Філіп Рукавишников, який у 9 років знявся в ролі Майкла Бенкса у фільмі «Мері Поппінс, до побачення» (1983), згодом закінчив Московський художній інститут імені Сурікова і став відомим скульптором. Анна Плісецька, яка зіграла у фільмі його сестру Джейн, стала, як і її тітка Майя Плісецька, балериною. Вона була солісткою Маріїнського театру.

“Гостя з майбутнього”

1984 року величезний фурор справив фільм «Гість із майбутнього». У головній ролі Аліси знялася дванадцятирічна Наталія Гусєва і вмить стала знаменитою. Але артисткою згодом дівчинка не стала. Їй завжди подобалися біологія та хімія, і дівчина стала біотехнологом. Олексій Фомкін, виконавець ролі Колі, другої головної ролі у фільмі, також став знаменитим. Він часто знімався у дитячому гумористичному журналі «Єралаш», знявся ще у кількох фільмах. Навчання Олексій Фомкін закинув, атестат після закінчення школи не отримав. У юнака з’явилися згубні звички. З Москви він змушений був переїхати до села, і у 26 років загинув під час пожежі.

«Злодій»

У фільмі «Злодій» (1997 рік) роль шестирічного хлопчика Сані зіграв Михайло Філіпчук. На «Дитячому Оскарі» Філіпчука було визнано найкращим актором в іноземному фільмі. Пізніше Мишко знявся у «Сироті Казанській» та ще у кількох фільмах, але актором не став. Він закінчив із відзнакою школу, потім Московський фізико-технічний інститут. Живе у Сан-Франциско, працює у комп’ютерній фірмі.

«Сестри»

Катерина Горіна у 8 років зіграла роль молодшої сестри у кримінальному фільмі Сергія Бодрова-молодшого «Сестри» (2001 рік). Робота була відзначена як найкращий акторський дует. Проте сама дівчина мріяла не про акторську кар’єру. Вона закінчила факультет івриту та арабської філології в Петербурзькому інституті юдаїки, пише оповідання та романи, хоча й знялася ще у кількох фільмах.

«Марья-искусница»

Сумна доля одного з найпопулярніших радянських дітей-акторів, актора із зовнішністю Віктора Перевалова, що запам’ятовується. Хлопчик із 7 років багато знімався. Став широко відомий після ролі Іванушки у дитячому фільмі «Марья-искусница». До своїх 18 років він зіграв безліч ролей у кіно. Його Колю Голікова у фільмі “Я вас любив”, подивившись фільм, забути неможливо. Через постійні зйомки юнакові ніколи не було вчитися. Подорослішавши, на жаль, Віктор уже не був такий затребуваний у кіно. Актор, який звик до популярності, змушений був працювати вантажником, водієм, покрівельником. Ще одну зіркову роль Перевалов зіграв незадовго до смерті. За роль сільського філософа Еклезіаста у фільмі «Графіті», що вийшов у 2006 році, актор отримав безліч нагород. Він помер у 61 рік від інфаркту.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.