Наша гордість: українські зірки, які допомагають людям. Камалія, Притула та інші

Благодійність – це добровільне надання допомоги людям. До благодійної діяльності призводить бажання допомогти нужденним.

Займаються благодійністю насамперед ті, хто небайдужий до чужої біди та до чужого страждання. Втішно усвідомлювати, що серед небайдужих людей багато зірок українського шоу-бізнесу.

Відомі своєю благодійною діяльністю українська співачка Камалія та її чоловік Мохаммад Захур. Вони підтримують дитячі будинки у Донецьку та в інших містах. Заснований ними благодійний фонд щороку на спеціальних заходах збирає кошти для дітей, що потребують. Так зібрані на одному з таких заходів 50 000 доларів було передано Київському центру дитячої кардіохірургії. Камалія регулярно проводить благодійні концерти і всі зібрані кошти передає дитячим лікарням на розвиток репродуктивної медицини для боротьби з ВІЛ.

Співачка, актриса та телеведуча Віра Брежнєва почала займатися благодійною діяльністю ще в той час, коли була солісткою «ВІА Гри». Вона заснувала фонд «Промінь Віри» і допомагає дітям, які страждають на злоякісні утворення крові. Зібрані фондом кошти спрямовуються до дитячих центрів онкогематології.

Українська співачка Тіна Кароль започаткувала благодійний фонд «Полюс тяжіння», який допомагає безпосередньо дитячим онкологічним відділенням лікарень України. Фонд перераховує їм кошти на купівлю необхідних апаратури та медикаментів. Кошти на благодійність Тіна виділяє з особистого бюджету.

Телеведуча Слава Фролова – автор багатьох акцій та програм, спрямованих на збирання коштів для допомоги хворим дітям. Найвідомішим із них є «Арт-пікнік Слави Фролової». Ще Слава організувала благодійний фонд підтримки молодого мистецтва в нашій країні, який має допомогти реалізуватися молодим талановитим художникам.

Давно опікується благодійністю українська телеведуча Маша Єфросиніна. Спочатку вона співпрацювала з фондом «Своя опора» – фонд допомагав дитячим будинкам, у яких було багато хворих дітей. Потім Маша організувала захід Chariti Weekend, девіз якого «Проведи час із користю». Усі зібрані гроші від корисних та цікавих заходів спрямовуються на потреби сиріт.

Лідер групи «Океан Ельзи» кошти, виручені на своїх благодійних концертах, що регулярно проводяться, передає на потреби бійців на сході України. На ці кошти, наприклад, було закуплено бронетранспортера, а також придбано ліки для поранених бійців. Святослав створив благодійний фонд “Люди майбутнього” для підтримки талановитої молоді, підтримки розвитку науки та культури.

Телеведучий Сергій Притула усі свої гонорари від дубляжу мультфільмів традиційно витрачає на благодійність. Кошти переводять у дитячі будинки та в дитячі медичні центри. Благодійна організація «Фонд Сергія Притули» займається збиранням коштів для допомоги нашим воїнам на сході. На ці кошти було закуплено необхідні бійцям теплий одяг, транспорт, оптика, безпілотники.

Вищезгадані зірки займаються благодійністю постійно. Але дуже багато зірок вітчизняного шоу-бізнесу організовують разові благодійні акції або беруть участь у благодійних проектах.

Олег Винник постійно бере участь у благодійному онлайн-аукціоні «Інтер – дітям». Виручені за лоти гроші прямують на купівлю обладнання для дитячих лікарень.

Співачка та композитор Ірина Білик ще у 2006 році у благодійному турі містами України зібрала кошти на допомогу та соціальну адаптацію безпритульних. Якось Ірина перерахувала 100 тисяч гривень на лікування своєї прихильниці, а коли знадобилися ще гроші, то й усі зібрані кошти зі свого благодійного концерту.

Беруть активну участь у благодійних проектах Оля Полякова, Потап та Настя, Ані Лорак, Dzidzio, Олег Скрипка, MARUV, Надя Дорофєєва

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.