Дикі танці від Руслани, феєрія від Вєрки Сердючки та інші виступи на Євробаченні, які запам’ятав увесь світ

Україна стала повноцінним учасником пісенного конкурсу 2003 року. Ми підготували підбірку виступів українських знаменитостей, які запам'ятались всьому світу

Щорічний пісенний конкурс “Євробачення” став легендарним по всьому світу – виконавці з різних куточків планети витрачають багато часу, коштів та сил для створення своїх виступів. Ми підготували ТОП 5 найефектніших номерів українських співаків, про які досі згадують по всьому світу.

Руслана. 2004 рік

Руслана на Євробаченні
Руслана на Євробаченні

Співачка Руслана стала першою виконавицею від України, яка посіла перше місце у всесвітньому пісенному конкурсі. Артистка виступила з піснею “Wild Dancses” (“Дикі танці”) й миттєво запалила весь глядацький зал помпезним виступом.

Руслані вдалось зібрати немислиму кількість балів – 280. Завдяки неймовірному шоу та запальній пісні співачці вдалось здобути перемогу й увійти в історії українського шоу-бізнесу. Окрім того, Руслана отримала нагороду імені Марселя Безансона як Найкращий виконавець.

Вєрка Сердючка. 2007 рік

Вєрка Сердючка на Євробаченні
Вєрка Сердючка на Євробаченні

У Фінляндії Вєрка Сердючка виступила з піснею “Dancing Lasha Tumbai” й з 235 балами посіла друге місце. Також Андрію Данилку пощастило отримати нагороду імені Барбари Декс у категорії найбезглуздіший образ.

Окрім всесвітнього визнання Вєрка Сердючка отримала запрошення на зйомки фільму в Голлівуді. Андрієві Данилку вдалось підкорити буквально весь світ своїм почуттям гумору та вдало підібраним образом.

Злата Огнєвіч. 2013 рік

Злата Огнєвіч на Євробаченні
Злата Огнєвіч на Євробаченні

Українська співачка отримала 214 балів за виконання пісні “Gravity”, а також за неймовірний номер, який супроводжував демонстрацію відмінного вокалу Злати Огнєвіч. Посівши третє місце, виконавиця здобула шалену славу та визнання в Україні, а її пісні слухали по всьому світу.

Джамала. 2016

Джамала на Євробаченні
Джамала на Євробаченні

Виступ української співачки кримськотатарського походження став знаковим не лише, через сенс та біль, які виконавиця вклала у свою пісню. Джамала вперше після початку російської агресії на Сході України виступила від України на Євробаченні.

Співачка побила всі рекорди пісенного конкурсу й заробила 534 бали. Джамала заспівала пісню “1944” про депортованих кримських татар і вразила весь світ проникливим шоу.

Go-A. 2021 рік

Go-A на Євробаченні
Go-A на Євробаченні

Український гурт виграв найголовніший приз – глядацьких симпатій. Артисти виступили з піснею “Шум” і змусили в залі танцювати буквально кожного. Зі своїх місць “підривались” журналісти, глядачі та навіть інші учасники конкурсу.

Go-A посіли друге місце, а їхню пісню, з якою вони виступили на конкурсі, й досі наспівує весь світ.

Популярне

Схожі статті

Такий смачний оселедець можна їсти навіть без хліба: кладу рибку в цей пряний маринад і забуваю на 3 дні

Оселедець за цим рецептом виходить дуже смачним, пряним і малосольним. Засоліть рибку вдома один раз і ви більше не будете купувати солону рибу в магазині.

Історія кохання була красивою і тривалою, але йому набридло: як Дан Балан відрікся від ефектної Тіни Кароль

Відому українську співачку свого часу підозрювали у романі з колегою Даном Баланом. Чи дійсно вони були разом, дізнатись важко. Втім, чоловік відрікся від артистки.

Ну просто тане в роті: мій фірмовий тортик із шоколадних млинців і вершкового крему! Без духовки та желатину

Ніжний, смачний та красивий у розрізі — млинцевий торт із вершковим кремом. Порадуйте домашніх новим десертом, який стане улюбленим у вашому арсеналі.