“Це був вимушений крок. Мій від’їзд був неминучим”: Анастасія Волочкова висловилася про свій переїзд в Лондон

Російська балерина Анастасія Волочкова вперше розповіла про свій переїзд в Лондон, який називає неминучим і вимушеним через робочі проблеми.

На початку своєї кар’єри Анастасія Волочкова пробилася на сцену Великого театру і стала його примою-балериною, але в 1999 році вона зупинила свої виступи там та емігрувала в Лондон. У столиці Великобританії танцюристку прийняли тепло і вона одразу ж заключила контракт на 18 спектаклів з Англійським національним балетом. Спеціально для Волочкової у спектаклі “Спляча красуня” постановник створив окрему партію, а художники проектували для неї розкішні образи.

Не дивлячись на те, що це виглядає як мрія, Анастасія заявила, що переїзд з росії не був її бажанням, так склалися обставини:

Це був вимушений крок. Мені ще на самому початку шляху у Великому театрі було влаштовано справжнє цькування. Мій від’їзд був неминучим, інакше я втратила б професію, заради якої існую

, – розповіла Волочкова.

Анастасія Волочкова висловилася про свій переїзд в Лондон
Анастасія Волочкова висловилася про свій переїзд в Лондон

Додому її вмовив повернутися балетмейстер Юрій Григорович. Анастасія Волочкова запевняє, що він особисто прилетів до неї з метою повернути її на сцену Великого театру:

Він прилетів у Лондон, щоб переконати мене, що мені треба повернутися і ситуація в театрі змінилася. Він поставив умову, що прем’єру відновлюваного ним балету “Лебедине озеро” маю танцювати лише я

Нагадаємо, у 2003 році Волочкову звільнили з Великого театру з гучним скандалом. Формальним приводом назвали те, що вона не відовідає вимогам фізичної форми і через це їй неможливо підібрати партнера.

Анастасия Волочкова в балете
Анастасія Волочкова висловилася про свій переїзд в Лондон

У 2021 році балерина подала судовий позов до керівництва театру, щоб стягнути невиплачену заробітну плату, зробити відрахування в Пенсійний фонд і визнати незаконною її відпустку без збереження зарплати, але отримати гроші Волочковій не вдалося.

Схожі статті

Святковий салат “Сукня нареченої”: в радянських столових він був найдорожчим. Нереальна смакота по-простому

Святковий салат "Сукня нареченої" закохає в себе з першого шматочка. Він простий у приготуванні, недорогий в плані інгредієнтів, але дуже смачний і підійде для будь-якого застілля.

Про олів’є і шубу давно забула, бо знайшла смачну заміну: салат з найпростіших продуктів. Зникне за хвилину!

Простий рецепт салату з куркою та картоплею затьмарить класичний олів'є і стане прикрасою святкового столу. А для приготування знадобляться найпростіші продукти.

Ідеальне тісто без опари: для піци, пиріжків і булочок: розкриваю секрет, що любить тісто, яке не черствіє

Домашня випічка дуже різноманітна, майже на кожній кухні готують булочки, пиріжки, піцу, пироги. Все це можна приготувати з одного універсального тіста без опари. Рецепт у нашій статті.