У Грузії пройшов похорон Вахтанга Кікабідзе: труну покрили грузинським і українським прапорами

Нещодавно стало відомо, що легендарний грузинський артист Вахтанг Кікабідзе помер. Сьогодні пройшла церемонія прощання зі знаменитістю. Похорон Вахтанга Кікабідзе відбувся в Тбілісі

Сьогодні у Грузії або ж Сакартвело відбулось прощання з Вахтангом Кікабідзе. У мережі з’явились перші фотографії з похорону. На церемонії була присутня велика кількість людей, а від України гостем став міністр культури Олександр Ткаченко, який, за повідомленнями медіа, має зачитати промову від імені президента України Володимира Зеленського.

15 січня стало відомо про смерть відомого грузинського артиста Вахтанга Кікабідзе. Знаменитості було 84 роки, а звістка про те, що він відійшов у той світ, вибила з колії багатьох його шанувальників. За життя Вахтанг Кікабідзе запам’ятався всім відкритим і щирим серцем, беззаперечною мудрістю. Ба більш, українці особливо поважають постать Кікабідзе, оскільки знаменитість з самого початку підтримував Україну в боротьбі проти російської агресії.

Похорон Вахтанга Кікабідзе

У столиці Сакартвело Тбілісі пройшла церемонія поховання легендарного артиста. За його власним заповітом, його буде поховано на старому Верійському кладовищі, біля матері Манани Багратіоні-Давіташвілі.

Похорон Вахтанга Кікабідзе у Сакартвело
Похорон Вахтанга Кікабідзе у Сакартвело

Почалась церемонія прощання з Вахтангом Кікабідзе з панахиди у храмі Кашветі. Присутні зібрались з самого ранку 19 січня, а після – труну легендарного грузинського артиста перенесли до Тбіліської філармонії. Там планується проведення завершальної частини похорону.

Сакартвельські засоби масової інформації повідомили про те, що за рішенням родини померлого Вахтанга Кікабідзе труну було покрито двома прапорами – не лише стягом рідної держави, а й українським прапором.

Труну Вахтанга Кікабідзе покрили двома прапорами – грузинським і українським
Труну Вахтанга Кікабідзе покрили двома прапорами – грузинським і українським

Оскільки Вахтанг Кікабідзе прославився в рідній державі не лише творчою, а й громадською та політичною діяльністю, на церемонії прощання з ним була присутня велика кількість людей, серед яких не лише шанувальники й рідні.

Церемонія прощання з Вахтангом Кікабідзе
Церемонія прощання з Вахтангом Кікабідзе

Похорон Вахтанга Кікабідзе пройшов з великою кількістю спогадів про померлого. Присутні покладали квіти до його труни на знак шани та поваги.

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.