Заробляла як султан: названі фантастичні гонорари Мер’єм Узерлі у “Величному столітті” за роль Хюррем

Відома турецько-німецька актриса Мер'єм Узерлі прославилася на весь світ завдяки ролі Хюррем Султан в серіалі "Величне століття". Цей проєкт збагатив її.

“Величне століття” став не лише найпопулярнішим і рейтинговим турецьким серіалом, а й одним із найдорожчих. Це і не дивно, враховуючи обсяг та вид декорацій, тривалість та кількість зйомок. Крім всього творцям кінокартини довелося розщедритися і на гонорари провідних акторів.

Роль в цьому історичному серіалі не лише зробила з Мер’єм Узерлі зірку світового масштабу, а й озолотила її. За три роки роботи актриса накопичила на все майбутнє життя, причому дуже розкішне.

Як в реальному житті одягається Хюррем Султан
Названі фантастичні гонорари Мер’єм Узерлі у Величному столітті за роль Хюррем Султан

Найбільший гонорар отримував виконавець ролі султана Сулеймана. За кожен епізод Халіту Ергенчу платили по 20 тисяч доларів. Його екранна кохана, Хюррем Султан, не дуже відставала. Заробіток султанші становив 17 тисяч доларів. Якщо помножити цифру на 99 серій, де з’явилася Узерлі, виходить астрономічна сума – більше півтора мільйони доларів.

Не зважаючи на це, Мер’єм регулярно влаштовувала конфлікти з приводу оплати праці. Вона вважала, що варта зарплати Ергенча, тому що так само виконує головну роль, але автори не поступилися.

Справжня історія кохання султана Сулеймана і Хюррем
Названі фантастичні гонорари Мер’єм Узерлі у Величному столітті за роль Хюррем Султан

Є ще один цікавий факт – Халіт Ергенч був єдиним актором, який отримував додатковий відсоток за трансляцію серіалу в інших країнах. За скромними підрахунками його загальний гонорар за одну серію з урахуванням такої надбавки становив близько 40 тисяч доларів. Такий підхід до оплати праці знову обурив Мер’єм Узерлі. Актриса вважала, що і вона як виконавиця головної ролі має отримувати відсоток із прокату, однак її вимоги були проігноровані.

Робота над серіалом була дуже виснажливою. Кожен епізод “Величного століття” тривав півтори години, тому акторам і команді доводилося безперервно знаходитись на знімальному майданчику. В результаті Мер’єм не витримала такого нервового напруження і у 2013 році просто втекла з Туреччини.

Її втеча стала приводом для гучного скандалу. Актрису звинувачували в пихатості, а продюсери грозили їй творчим забуттям. Лише через кілька місяців буря трохи вщухла. “Величне століття” закінчили без участі Мер’єм, а сама артистка знову почала отримувати запрошення до турецьких серіалів.

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.