Їм честь дорожча за гроші: актори Сумська, Роговцева, Зубков, Горбунов ніколи не працюватимуть у росії

Після широкомасштабного вторгнення світ шоубізнесу, як і вся українська спільнота, полярно розділилася на тих, для кого гроші "не пахнуть", та на тих, для кого честь, совість, воля не пишномовні слова.

До 2014 року багато українських акторів працювало на російських сценах у пошуку заробітку та визнання набагато більшою аудиторією. Але після анексії Криму та окупації Донбасу, а особливо після лютого 2022 року, багато хто з артистів назавжди покинули сусідню країну-агресорку, не зважаючи на отримання збитків. Розповімо про декого з таких патріотів.

Олексій Зубков

Актор Олексій Зубков
Актор Олексій Зубков

Хоча актор народився у Києві, до чотирнадцяти років він проживав у Мурманську, тому що його батько був військовим. Він проходив там службу, а родина була поряд із ним. У його чотирнадцять років сім’я повернулася у Київ. Згодом Олексій закінчив Київський національний університет ім. І.К. Карпенка-Карого. Після закінчення вишу талановитого актора часто запрошували на знімання російських серіалів, в яких він мав не абиякий успіх. Герої, яких грає актор, це сильні та мужні чоловіки. Ймовірно, що й сам актор є такою людиною: після подій 2014 року Олексій зрозумів, що не може залишатися у росії та разом з дружиною та донькою назавжди повернувся в Україну, відмовившись від чималих заробітків.

Зараз Зубков та його дружина Тетяна Шляхова працюють у театрі ім. І. Франка.

Ольга Сумська

Ольга Сумська та її донька Антоніна
Ольга Сумська та її донька Антоніна

Актрису Ольгу Сумську особливо не потрібно представляти українському глядачу. Хоча вона теж була зайнята у великій кількості антрепризних вистав, у яких грала разом з російськими акторами й це приносило їй не погані гроші, зараз Ольга активно волонтерить та допомагає військовим та переселенцям. Але через те, що її старша донька не покинула росію, Сумську часто піддають критиці. На це Ольга відповідає, що вона завжди намагається знайти слова, щоб пояснити цю ситуацію, але не може їх знайти: “Тому, що це страшний материнський біль”,- каже актриса.

Ада Роговцева

Актриса Ада Роговцева
Актриса Ада Роговцева

Легенда не тільки українського кінематографа, а й радянського, Ада Роговцева назавжди обірвала усі зв’язки з російськими колегами після 2014 року. 86-річна актриса стоїть зараз разом з тими, хто боронить країну: волонтерить та підтримує військових. “Ми повинні захистити тих, хто захищає нас”,- наголошує Ада Миколаївна.

Олексій Горбунов

Актор Олексій Горбунов
Актор Олексій Горбунов

Ще один актор, якому не притаманно грати для глядачів країни-агресорки — Олексій Горбунов. Сильна чоловіча харизма та талант давали йому змогу зніматися у багатьох російських серіалах, але патріот Горбунов рішуче обірвав свою кар’єру буквально на піке популярності та переїхав в Україну. І хоча зірці такої величини важко знайти себе зараз в українському телевізійному просторі, Олексій не планує повертатися в росію.

Популярне

Схожі статті

Смачніше за “Наполеон” і “Медовик”. Дуже смачний і соковитий лимонний торт: тісто запікаю разом з кремом

Лимонний торт за цим рецептом можна приготувати, як на свято, так і на кожен день. Цікаво, що коржі та крем для цього десерту готуються одночасно в одній формі.

“Яке ваше діло?”: “Лисий з Кварталу” Кошовий розповів, де зараз його доньки і чому одна з них їде з України

"Лисий з Кварталу" Євген Кошовий вперше за довгий час заговорив про доньок. Чоловік зізнався, що старша Варвара вже в цьому році планує виїхати з України.

Для тих, у кого немає часу возитись: тісто за хвилини, паска – волога і повітряна. Рецепт без клопоту

Якщо ви думаєте, що на випікання пасок має піти цілий день, то помиляєтеся. Можна впоратися всього за годину. Це якщо замісити тісто не на дріжджах, а на кисломолочному сирі.