50-річний ювілей на сцені театру: Олеся Жураківська розповіла, як проведе свій “круглий” день народження

Українська акторка театру та кіно, красуня Олеся Жураківська на днях святкуватиме ювілей – 50 років. В цей день, 13 серпня, в неї запланована вистава в Жовтневому палаці "Корсиканка", де зірка зіграє головну роль.

Олеся Жураківська – улюблена акторка багатьох українців. Вона зіграла безліч ролей в театрі та кіно. Хоча в юності вона і не планувала пов’язувати своє життя з творчою професією, та і батьки прагнули більш практичних знань та умінь для доньки.

Попри все труднощі та негаразди Олеся вибрала для себе сцену. З 2002 року вона незмінно працює та творить в Київському академічному театрі драми і комедії та з недавніх пір очолила його. Жінка ніколи не боялась виглядати смішною чи страшною – грала завжди від серця та повністю втілювалась в образ.

Олеся Жураківська в виставі "Корсиканка"
Олеся Жураківська в виставі “Корсиканка”

Олеся Жураківська святкує ювілей на сцені

Вистава “Корсиканка” має для акторки велике значення. Ще двадцять років тому молода Олеся вийшла на сцену та покорила всіх в ролі Жозефіни. Вона настільки геніально зіграла, що режисери закріпили за нею головну роль. В цьому образі вона була на сцені понад 250 разів. Але вистава саме 13 серпня має для Жураківської особливе значення.

Олеся Жураківська
Олеся Жураківська

“Оскільки зараз гучно святкувати мені здається недоречним, то зіграти виставу — це можливість відсвяткувати, не святкуючи”

Олеся Жураківська не має ні офіційного чоловіка, ні дітей. Після тривалих стосунків та досить болісного розлучення, вона повністю віддалась роботі. В багатьох інтерв’ю вона стверджувала, що для реалізації в життя жінці не завжди необхідно створити родину та народити дітей. Акторка викладається на максимум, повністю віддає себе сцені та глядачам. Своїх прихильників Жураківська вважає своєю сім’єю та рада відзначити день народження саме так.

Олеся Жураківська в виставі "Корсиканка"
Олеся Жураківська в виставі “Корсиканка”

Вистава “Корсиканка” одночасно поєднує жанр драми та комедії. Глядачу розповідають про великого імператора Франції-Наполеона. Старий, нікчемний, зовсім не славетний переможець – ось його образ на сцені. Життя немічного чоловіка одразу зміниться після появи красуні Жозефіни. Дві години насолоди цікавим сюжетом та неймовірною акторською грою Олесі Жураківської.

Популярне

Схожі статті

Готую замість Олів’є на свята! Салат “Ніжний” з крабовими паличками: можу з’їсти одразу 2 порції! Рецепт

Салат "Ніжний" дуже смачна та красива закуска, викладена шарами, яка прикрасить будь-який стіл. А приготувати такий салат зовсім не складно. Спробуйте!

Знаю секрет, як подати макарони для гостей на святковий стіл: роблю макаронні гнізда з фаршем і запікаю

Страви з макаронів зазвичай вживають у будень, та якщо зробити макаронні гнізда з фаршем та запекти у духовці, вийде настільки крутезно, що не соромно буде подати й на святковий стіл.

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.