Двічі народний депутат Святослав Вакарчук двічі отримав наукове звання: був кандидатом – став доктором

Важко знайти іншого чоловіка з такою кількістю регалій, як у лідера гурту "ОЕ" Святослава Вакарчука. Нині до них додалося ще одне звання – "почесний доктор університету".

Окрім музичної кар’єри, про яку ми більш-менш знаємо все, Святослав Вакарчук робив політичну кар’єру, а ще раніше займався науковою діяльністю. Заслуженим артистом України музикант став у 2005 році, а за 4 роки захистився, здобувши звання кандидата фізико-математичних наук.

Святослав Вакарчук став почесним доктором

Двічі чоловік обирався у Верховну Раду від партій “Наша Україна” та “Голос”. До речі, останню він якийсь час очолював. Та з політикою якось не склалося, і Святослав “здався без бою”, в обох випадках склавши депутатський мандат.

Вакарчук також є лейтенантом ЗСУ, має Орден Свободи, а ще є почесним жителем Києва та Львова. Тепер черга дійшла і до харків’ян. Вони теж вирішили відзначити пана Святослава, надавши йому звання “Почесний доктор Харківського національного університету ім. Каразіна”.

Музикант похвалився отриманими почестями у своєму Інстаграм-акаунті. Уродженець Мукачево відразу ж поточнив, що це в жодному разі не є науковим ступенем. Це просто знак пошани й поваги.

Почесним доктором Вакарчук став під час візиту до вишу й зустрічі зі студентами вишу. Про подібну відзнаку Святославу сповістили ще в січні. Тепер же зробили все, як годиться, вбравши знаменитого чоловіка в мантію та бонет.

Харківську радість Святослава Вакарчука розділив й товариш Сергій Жадан

Після 24 лютого 2022 року подібним званням нагородили не так багато людей. Окрім фронтмену “Океану Ельзи” харківський університет відзначив Тімоті Снайдера та Сергія Жадана. Останній, до речі, був присутній, коли віддавали почесті його товаришу.

Зустріч із викладачами та студентами відбулася, згідно з реаліями часу, в форматі “підземне укриття”. Святослав із Сергієм пригадали березень 2022-го. Саме звідси відбувалося  включення наживо в CNN на тлі розбитого ракетою корпусу вишу.

Популярне

Схожі статті

Як свати перестали бути сватами: Анна Кошмал й Олександр Феклістов про колишніх колег по комедійному серіалу

Працюючи з колегами пліч-о-пліч й обмежуючись рамками професійних стосунків, не завжди розумієш, які люди поряд з тобою і, щобільше, які в них політичні погляди.

Цукерки давно не купую, бо готую з вівсянки та сухофруктів: без цукру і клопотів. Домашні ласощі за хвилини!

Домашні цукерки з вівсянки відмінно смакують до чашки чаю й швидко втамують голод. Ці солодощі досить варіативні, адже можна додавати улюблені сухофрукти та горіхи.

Спробувала в гостях, повторила вдома і тепер мої просять її щодня: запечена у фользі картопля з грибами

Подорожуючи кулінарним світом, ми часто зустрічаємо страви, які залишають незабутні враження і здатні змінити наше уявлення про смак. Одна з таких страв — запечена у фольгу картопля з грибами.