Як жінкам після 40 не набирати зайву вагу без дієт: Аніта Луценко розкрила секрет, про який мало хто знає

Фітнес-тренерка Аніта Луценко, яку вся Україна знає як наставницю і ведучу в популярному шоу "Зважені та щасливі", розкрила секрет, як жінкам після 40 не набирати зайву вагу без дієт.

Аніта Луценко вже не один десяток років працює фітнес-тренером та вивчає всі аспекти здорового способу життя без надлишкових тренувань і жорстких обмежень. Вона – за спорт, який приносить задоволення.

Що стосується харчування, то як нутриціолог Аніта запевняє, що найкраще, що ви можете зробити для себе – харчуватися збалансовано. Як не дивно, але при правильному підрахунку білків, жирів та вуглеводів і відповідно їхньої кількості не захочеться посеред дня робити перекус на солоденьке. З цього і почнеться ваш шлях до здорового тіла й духу, а разом з цим зовнішній вигляд неодмінно зміниться на краще.

Як жінкам після 40 не набирати зайву вагу без дієт: Аніта Луценко розкрила секрет

Як жінкам після 40 не набирати зайву вагу

З віком, очевидно, відображення в дзеркалі змінюється, і не завжди ці зміни нам до вподоби. Щоб якомога менше перейматися за це в майбутньому, вже зараз треба впровадити у свій звичний образ життя певні зміни. І це не зав’язано на виснажливих тренуваннях. Голова всьому – помірний фітнес та нормальне харчування з базових продуктів, доступних кожному.

Чим старше ми стаємо, тим повільнішим стає метаболізм, однак ніколи нічого не втрачено. Аніта Луценко у своїх соцмережах не втомлюється повторювати – ніколи не пізно починати.

Як жінкам після 40 не набирати зайву вагу без дієт: Аніта Луценко розкрила секрет

Крім того, у цей важкий час всі ми схильні до тривожності і депресивних станів, саме спорт допомагає долати ці негативні думки і почуття, які зараз знайомі більшості українців.

То з чого почати свій шлях до здорового життя і гарного тіла:

  1. Збільшення побутової активності – пройтись по сходах, а не проїхатись на ескалаторі, вийти на вечірню прогулянку, а не полежати на дивані.
  2. Регулярні тренування з помірним навантаженням. Не треба одразу братися за важкі силові вправи або “ударне” кардіо – почніть з руханки і розтяжки, збільшуйте навантаження поступово.
  3. Збалансоване харчування. Коли починаєш тренуватися, стає легше контролювати свій апетит. Крім того, потрібно розуміти, що має бути у тарілці для балансу білків, жирів та вуглеводів.
  4. Сон – все перераховане вище без здорового сну немає сенсу. А найгірше, що можна зробити – замість сну вночі потренуватися, якщо, наприклад, вдень не було на це часу.