Сумно, аж за край: 77-річна Софія Ротару, її син та онук люблять Україну здалека та спілкуються російською

Протягом десятиліть Ротару отримувала народну любов та найвищі нагороди, включно зі званням Героя України. Втім, попри її величезний внесок в українську естраду, ставлення до неї неоднозначне.

Річ у тому, що після 2014 року, коли росія анексувала Крим і розпочала військові дії на сході України, багато колег Софії Михайлівни відкрито засудили сусідню країну, співачка ж надавала перевагу мовчанню і навіть продовжила там свою концертну діяльність, що, безумовно, залишило в українців неприємний слід. Щоправда, на початку повномасштабного вторгнення у 2022 році Ротару зникла з російських концертних майданчиків і також гнівно висловилась на адресу росіян, але надалі її голосу на підтримку України майже не було чутно — вона на своїй сторінці в Інстаграмі обмежувалась смайликами у вигляді розбитих сердець під жахливими світлинами зруйнованого мирного життя. Не було з її боку й офіційної реакції щодо вкраденої окупантами її вілли в Криму, яку вони вирішили переобладнати на шпиталь.

Хоча за ради справедливості треба згадати, що у серпні 2022 року Ротару оголосила збір на гуманітарну ініціативу, про яку виконавиця писала російською: “… я поддерживаю с первых дней начала полномасштабной войны – “БОН бокс”. Проект, который заботится о женах и детях военнослужащих, ушедших на фронт и матерей с детьми, потерявших отца и мужа на этой войне.”

Удар по репутації

У березні 2022 року репутація Ротару ще більше постраждала, коли її сина та онука затримали при спробі незаконного перетину кордону під час оголошеної мобілізації. Нічого не відомо, яке покарання за це понесли чоловіки її родини.

Син та онук Софії Ротару у 2022 році. Скриншот фото з Мережі

А потім ситуацію ускладнило те, що невдовзі її онук Анатолій Євдокименко поділився в соцмережах кадрами зі свого нового життя в Парижі, що викликало хвилю обурення серед українців.

Зараз існують припущення, що і сама Софія Ротару, і її син Руслан перебувають за межами України. Журналісти каналу OBOZ.LIFE оприлюднили відео святкування Дня народження Ротару, на якому не зрозуміло, де саме відбувається свято, але чутно, що вся родина між собою спілкується російською мовою.

Популярне

Схожі статті

Де зараз актори серіалу “Леся+Рома”: Ірма Вітовська рвалась на передову, чого не скажеш про Дмитра Лаленкова

Ще не забуті часи, коли комедійний серіал "Леся + Рома" збирав перед екранами величезну кількість глядачів. Відтоді минуло багато подій, що вплинули на долі акторів, які зіграли головні ролі.

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.

Які вони непостійні! Санта Дімопулос, MamaRika, Анна Трінчер, Алла Кудлай змінили колір волосся на рожевий

Жінки обожнюють змінювати імідж. Їх приваблюють не лише нові луки, але й зовнішні перевтілення. Навіть із кольором волосся експериментують. Тож можемо побачити, як пасують зіркам рожеві відтінки.