Останні слова Михайла Єфремова в суді: «Боюся, не доживу до звільнення. Це смертний вирок»

Розгляд справи з приводу смертельного ДТП на Садовому кільці 8 червня триває, але вже зовсім скоро все закінчиться. Нарешті суддя почув останні слова Михайла Єфремова, який заявив, що не мав на меті уникнути відповідальності.

Михайло Олегович помітив, що якщо в чомусь подібному замішана публічна особа, та ще й популярна, то і наслідки будуть набагато серйозніші, ніж для звичайної людини.

Також він зізнався в щирому співчутті з приводу смерті водія Сергія Захарова, в чий автомобіль врізався, а ось до захисників потерпілої сторони відчуває негатив:

«Це не процес, а цирк і шоу. Давайте розберемося, хто його влаштував. Адвокат Добровінський зголосився безкоштовно захищати сім’ю Сергія. Наскільки я знаю, вас [звертається до Добровінського] вигнали за профнепридатність. Ваші дії аморальні».

Адвокат сім’ї Сергія Захарова Олександр Добровінський

Крім того, Єфремов наголосив на тому, що він не збирався йти від відповідальності за скоєне, а якби він це зробив, то суду просто не було б:

«Спочатку я визнав провину, я записав слова потерпілим. З усіх екранів говорили, що я граю. Потім я не визнав провину, але і в цьому не маю рації. Я хотів просто побачити докази».

Загиблий в аварії Сергій Захаров

Виходить, Михайло заперечував причетність до аварії через підвищену увагу публіки, адже в будь-якому випадку його, як актора, вважатимуть лицемірним, а тому й винним.

Під кінець свого виступу артист заявив про глибоке каяття і співчуття, а також попросив вибачення у рідних Захарова. Кульмінацією виступу став вірш, який Єфремов присвятив загиблому.

Вірш Єфремова в пам’ять про Сергія Захарова

Наостанок підсудний зазначив, що все життя вів себе гідно, тому не представляє, з чим пов’язана загальна ненависть до нього:

«Я ніколи не користувався безкарністю. Так, випивав. Як прості люди випивають. Була б проста людина, не було б 11 років, було б 7-8. Боюся, не доживу до звільнення. Тобто це смертний вирок», — сказав Михайло Олегович, попросивши у судді винести законний вердикт.

Михайло Єфремов

Остаточне рішення суд оголосить у вівторок 8 вересня о 10 ранку.