Кіноляпи “Величного століття”, про які мало хто здогадується: султан Сулейман не допустив би цього з Хюррем

Відомий турецький серіал "Величне століття" вийшов дуже масштабним, однак в сюжеті є багато кіноляпів, які не відповідають реальній історії. Найабсурднішим з цієї точки зору вийшов третій сезон.

Серіал “Величне століття” не претендує на історичний жанр, тому невідповідності сюжетної лінії з реальною історією помітні неозброєним оком.

Наприклад, Махідевран Султан в серіалі чомусь називали Хасекі, однак цей титул султан Сулейман подарував тільки для своєї дружини Хюррем.

Також був епізод, в якому колишній коханий Роксолани опинився у султанському дворі та писав портрет падишаха і його Хасекі. Персонажа Луку ввели для створення додаткової інтриги і загрози майбутнього Хюррем у палаці, але насправді в ті часи було неможливим, щоб сторонній чоловік годинами і без наслідків дивився на жінку султана. Гарем і був для того створений, щоб ніхто інший не міг бачити наложниць.

Кіноляпи Величного століття, про які мало хто здогадується

Сценаристи пішли проти історії і тоді, коли почали розписувати війни Хюррем із сестрами її чоловіка. Якщо до весілля Роксолани з Сулейманом цю ворожнечу ще можна було уявити, після нікяха така поведінка з боку представниць династії була неприпустимою, адже титул Хасекі поступався лише званню Валіде Султан у гаремі.

І в цьому плані найбільше питань до третього сезону “Величного століття”. На той момент мати Сулеймана вже померла, тож Валіде у палаці немає. Гаремом офіційно керує Хюррем, будучи законною дружиною падишаха. І все одно сестри государя Хатідже та Шах-і-Хубан плетуть інтриги проти Роксолани.

Кіноляпи Величного століття, про які мало хто здогадується

Можна також згадати про те, що в реальній історії Хюррем добре ладнала з Валіде, і та дуже добре ставилася до невістки. Важко уявити, що сестри Сулеймана змогли б йти проти волі брата-падишаха та рідної матері. У серіалі ж Хатідже після страти свого чоловіка відкрито оголошує війну Хюррем та не приховує, що влаштовувала на неї замах і вдається до чорної магії. Останнє заняття для мусульман вважається гріхом.