Повторила шлях Хюррем: як насправді актори “Величного століття” ставилися до Мер’єм Узерлі в реальному житті

Для турецької актриси Мер'єм Узерлі роль Хюррем Султан у серіалі "Величне століття" стала великою вдачею, однак цей шанс прославитися коштував їй багато чого.

На перший погляд, шанси Мер’єм Узерлі отримати роль у “Величному столітті” зводились до нуля. Проєкт знімався у Туреччині, а актриса жила в Німеччині, там народилась і виросла, хоча в її жилах тече турецька кров від батька. Мер’єм зовсім не говорила турецькою мовою, однак її зовнішність та харизма зробили свою справу і вона отримала головну роль Хюррем Султан.

Як і її героїня, Узерлі зіштовхнулася з холодністю до себе під час знімального процесу, їй довелося так само вивчати нову для себе мову як і Роксолані.

Перші тижні вмирала від самотності. Я нікого там не знала, окрім тих, з ким працювала. Я мало не збожеволіла

,- згадувала актриса.

Мер’єм Узерлі розповіла, як до неї на зйомках ставилися актори Величного століття

Становище Мер’єм зміцнилося завдяки тому, що з акторською роботою вона справлялася блискуче. Наприклад, виконавиця ролі Валіде Султан, Небахат Чехре, була невисокої думки про Узерлі та вважала її надто галасливою, невитриманою і навіть примхливою. Лише через довгу спільну роботу зірка турецького кінематографа змогла хоча б трохи змінити своє ставлення до молодшої колеги.

Однак, затишшя тривало недовго. Коли Мер’єм Узерлі несподівано залишила “Величне століття” у розпал зйомок третього сезону, Небахат вщент рознесла свою екранну невістку. Що стосується взаємовідносин двох актрис, то Узерлі буквально повторила серіальну долю Хюррем Султан, у якої були важкі та натягнуті стосунки зі свекрухою. При цьому в реальній історії все було з точністю до навпаки – Валіде поважала і підтримувала невістку, яка стала єдиною дружиною її сина султана Сулеймана.

Мер’єм Узерлі розповіла, як до неї на зйомках ставилися актори Величного століття

Також у Мер’єм Узерлі були претензії з приводу гонорарів. Її партнеру по зйомках Халіту Ергенчу платили більше, хоча ролі у обох головні.