У “Величному столітті” цього не показали: навіщо наложниць падишаха розгодовували до 150 кг

Як розповідає історія, у кожного падишаха Османської імперії були свої ідеали краси, про які не згадують у серіалі "Величне століття". Історики розповіли, на що йшли жінки, щоб сподобатись султанові.

У відомому серіалі “Величне століття” глядачам показали, як виглядав гарем султана Османської імперії, де наложниці, одягнуті у розкішні сукні, боролися за увагу свого повелителя. Однак реальна історія мала зовсім іншу картину.

Зауважимо, що до гарему мав доступ лише сам падишах та його євнухи. З кожним новим правителем палац доповнювався новими жінками, тому маєток налічував близько тисячі одалісок. У гаремі існувала ієрархія, і кожна рабиня мала своє місце, яке залежало від уваги султана.

Навіщо наложниць падишаха розгодовували до 150 кг

Наложниці боролися за увагу падишаха, і це не завжди залежало від їхньої зовнішності, адже у кожного султана були різні ідеали жіночої краси. Рабині мали різні положення, від простих служниць до статусу улюбленої дружини султана, що залежало від уваги самого повелителя.

Після певного часу перебування в гаремі, вони могли його покинути, але багато жінок залишалось, оскільки вважали життя поза маєтком складним.

Навіщо наложниць падишаха розгодовували до 150 кг
Навіщо наложниць падишаха розгодовували до 150 кг

Як свідчить історія, коли престол Османської династії зайняв Ібрагім, то красунь у гаремі підбирали за новими параметрами, оскільки падишах надавав перевагу наложницям з суттєвими об’ємами. Новий султан не приділяв уваги жінкам з модельними параметрами, і його мати це зауважила.

Навіщо наложниць падишаха розгодовували до 150 кг
Навіщо наложниць падишаха розгодовували до 150 кг

Згодом вона прийняла уподобання свого сина й вирішила йому допомогти, наказавши слугам подавати рабиням багато солодощів у великих порціях.

Жінка, яка підкорила серце султана Ібрагіма, важила понад 230 кг. Красуня Шакер Пара, так звали його дружину, була улюбленицею, і падишах називав її лагідно “цукорка” та обожнював проводити разом час. Проте, вона не змогла подарувати спадкоємця.

Популярне

Схожі статті

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.

Усього 4 інгредієнти, а така смакота: в ресторані спробувала салат, в який закохалася з першого шматочка

Усі ми любимо салати, адже це смачна страва на всі випадки життя. Сьогодні ми підготували рецепт простого салату, для приготування якого потрібні найдоступніші продукти, а смак сподобається кожному.

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.