Чому бісквіт у духовці не піднімається: Клопотенко з “МастерШефу” назвав головні помилки, які псують випічку

Відомий український кулінар розповів про головні помилки, через які бісквіт у духовці не піднімається. Чому так стається та як цього уникнути – читайте далі

Приготувати смачний, пишний та ніжний бісквіт – справа, яка потребує чимало уваги та знань. Насправді ця випічка не є особливо складною у виконанні, втім знання деяких секретів і тонкощів справи може суттєво допомогти у приготуванні. Відомий український кулінар та головна зірка “МастерШефу” Євген Клопотенко часто ділиться зі своїми фанатами цікавими розповідями та кулінарними лайфхаками. Цього разу зірка розповів, яких помилок під час випікання бісквіту слід уникати.

На своєму сайті Євген Клопотенко назвав декілька основних причин, чому бісквіт може не піднятись під час випікання. Зокрема, мова йде про процес приготування самого тіста. Кулінар зазначає, що у разі, якщо ви недостатньо збили яйця або неправильно поєднали інгредієнти, в результаті випічка у вас може не підійнятись. Ба більше, додав Клопотенко, існує висока ймовірність “запороти” бісквіт, якщо ви поставите тісто у холодну, непрогріту духовку.

Нагадав Євген Клопотенко й про секрет, який багато хто з нас чув ще від своїх бабусь чи матусь – під час випікання бісквіту ні в якому разі не можна відкривати духовку. Різкий перепад температури негативно впливає на смакові та естетичні якості бісквіта, а в результаті такої необдуманої дії випічка і взагалі не підніметься.

Євген Клопотенко розповів, як приготувати бісквіт, щоб той не впав

Отже, аби у вас вийшов смачний і пишний бісквіт, яйця для тіста потрібно збивати до густої консистенції, схожої на сметану. Замішуйте тісто тільки силіконовою лопаткою, аби не занадто “потурбувати” його. Крім того, перед початком приготування тіста для бісквіту потрібно одразу ввімкнути духовку, аби ставити форму у вже розігріту піч.

У висновку відомий український кулінар Євген Клопотенко ще раз нагадує, що відкривати духовку можна тільки тоді, коли на бісквіті зверху з’явилась скоринка. В іншому разі ви ризикуєте зіпсувати весь процес на останньому етапі.