Дмитро Карпачов розповів, як залучити чоловіків до прибирання: краще бути дружиною, а не лише прибиральницею

Дмитро Карпачов поділився своєю думкою щодо обов'язків прибирання. Ведучий наголосив про важливість балансу відносної чистоти та компромісів в сімейному житті.

Нещодавно відомий телеведучий Дмитро Карпачов організував цікаву бесіду зі своїми підписниками в Instagram, одне з питань, яке він розглядав, було: “Як залучити чоловіка до прибирання?”.

“Деякі ставляться до чоловіків ніби ті домашні тварини, і їх потрібно до чогось привчити чи до чогось долучити. Знаєте, я вам так скажу, що, наприклад, у чоловіка і жінки можуть бути різні погляди на побут, на те, на скільки там має бути чисто. І, наприклад, те, що для вашого чоловіка є прийнятним, для вас є цілком не прийнятним. Чому має бути так, як хочете ви, а не так, як хоче ваш чоловік?”, сказав Дмитро.

Він пояснив, що у кожного є своя відносна чистота. І насправді це дуже важливе питання. Ведучий порівняв схожі конфлікти з відомим телевізійним проєктом “Ревізор”, сказавши, що у кожного свій підхід до питань чистоти.

Дмитро Карпачов також поділився своєю думкою щодо стереотипу, що прибирання – це обов’язок лише жінки.

“Все йде з нашого дитинства, батьки бісяться від того, що у дитини не прибрано в кімнаті. І отож вони починають гвалтувати ту дитину, щоб було прибрано. Потім самі на цьому зациклюються. Я вважаю, що в житті є набагато більше речей, ніж прибрано. Якщо ви виховуєте дівчинку і дозволяєте собі фрази на кшталт того, що “хто тебе заміж візьме, ти ж прибирати не можеш” чи “хліба рівно не можеш врізати”, то я вам щиро раджу, щоб ваша дитина вас не слухала. Щоб вона вийшла заміж не через те, що вона вміє добре прибирати” – наголосив Дмитро.

Ведучий запевнив, що стосунки між людьми – це набагато більше, ніж просто питання прибирання. Він додав, що їх неможливо купити за гроші.