Український психолог розказав, чому нас нервують люди і що з цим робити?

На своєму YouTube-каналі Наталія Холоденко опублікувала відео, де говорить, що відчуття роздратування вказує на вашу слабкість. Бачити свою слабкість неприємно.

До будь-якої емоції варто ставитись із повагою і використовувати її як ресурс. Щоб зрозуміти чому ви дратуєтесь, потрібно знайти причину. Саме самоаналіз допомагає краще зрозуміти себе. Знайдені точки протесту, покажуть вам себе зі сторони.

Наталія запевняє: «Нас вообще не раздражают люди, нас раздражает контекст в который эти люди нас помещают. Или в который мы помещаем их… Вас не раздражает название «свекровь» или ее имья Марья Ивановна, или ее «здравствуйте». Вас раздражает ее действия, ее меседж и ваша неспособность с этим справиться».

Як правило, дратують дії тих людей, які дозволяють собі говорити все прямо й одразу. І вас це зачіпає через те, що ви на можете сказати чи відповісти так, як насправді думаєте. Варто зрозуміти, що внутрішній протест пов’язаний лише з вами. Якщо ви не погоджуєтесь з кимось і тримаєте все в собі, рано чи пізно будете розраховуватись хворобами, застерігає психолог.

Наталія Холоденко рекомендує навчитись не давати комусь чи чомусь оцінку. Зазвичай, перша реакція на ситуацію чи людину завжди буде працювати проти вас самих. Важливо кожного разу при таких емоціях вчасно поставити собі питання «Що тут про мене?». І не боятись сказати собі, що злишся на себе за свої вчинки, а не на чужі досягнення й успіх.

Також психолог і тренер Наталія зазначила: «Чем выше у человека интелект, тем ниже самооценка. Чем выше у человека способность признать свои ошибки, проанализировать их, тем дольше он принимает решение, тем дольше он сомневается».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський зробив фото з творцем Facebook Марком Цукербергом. Що він цим хотів сказати?

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Матеріал підготувала Марина Музика

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.