Чотири правила консервації овочів, які важливо знати кожній господині

Роблячи на зиму заготовки, кожна господиня сподівається на відмінний результат.

Щоб убезпечити себе від несподіваних сюрпризів у вигляді роздутих кришок на банках з консервацією, необхідно дотримуватися дуже простих, але важливих правил. Про них і піде мова в нашій статті.

Як правильно стерилізувати банки

У наш час існує декілька способів стерилізації банок, кожна господиня обирає свій.

Над парою

Як правильно стерилізувати банки
Як правильно стерилізувати банки

У цьому випадку на дно каструлі укладають кришки, на них ставлять чисті банки шийкою вниз, наливають трохи води і стерилізують на пару.

При цьому банки 0.5л і 0.75 витримують над парою 10 хв, об’ємом 1 л і 1.5л – 20 хв, 3 л-25 хв.

У мікрохвильовці – найшвидший спосіб стерилізації

Налити в банки трохи гарячої води і поставити в мікрохвильовку при максимальній потужності. Великі банки можна покласти на бік. 0.5л на 3-4 хв, 1 л і 1.5л на 5 хв. Кришки стерилізувати в мікрохвильовці не можна.

У духовці – самий простий і зручний спосіб

Як правильно стерилізувати банки
Як правильно стерилізувати банки

Стерилізують і банки, і кришки. Банки встановлюють шийкою вгору або лежачи і включають духовку на 130 градусів на 10, 15, 20 і 25 хвилин відповідно розміру банки.

Як раціонально розмістити овочі в банку

Щоб у банку вмістилося побільше, наприклад, помідор, на дно укладайте плоди побільше, а зверху дрібніші. Укладаючи огірки або кабачки, порожнечі можна заповнити половинками або четвертинками овоча.

Як закривати консервацію без стерилізації

Покладіть в банку вміст і залийте окропом хвилин на 5-10, щоб висока температура добре впливала на вміст банки. Потім воду злити і залити вдруге вже киплячим розсолом або сиропом.

Шуба для консервації

Коли кришки закатані, бажано банки укутати в теплу ковдру для повільного охолодження. Можна замість цього помістити готову консервацію в духовку при 90 градусах на 20 хвилин.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.