Чи потрібно мити гречку перед варінням? Ви будете здивовані, що деякі кухарі її підсмажують, перш ніж готувати

Перед приготуванням каші крупу традиційно промивають під проточною водою. Чи обов'язково це робити з гречкою та які маніпуляції виконати, аби гречана страва вийшла набагато смачнішою?

Гречку заслужено вважають однією з найкорисніших каш. Вона, як і, наприклад, кіноа чи насіння чіа, містить просто неймовірно велику кількість корисних мікроелементів, вітамінів і речовин. До прикладу, в складі гречки можна знайти легкозасвоюваний рослинний білок, залізо, калій, магній та інші речовини. Ця каша дуже корисна, зокрема, для серця, втім не всі вміють правильно її готувати.

Досвідчені господині та господарі завжди промивають крупу перед тим, як почати її готувати. Чи потрібно так робити? Відповідь очевидна – звісно, потрібно. Річ у тім, що процес збору та підготовки до продажу передбачає методи, які залишають на крупі багато бруду та пилу. Якщо не промити гречку перед приготуванням, ризикуєте занести в організм зайві шлаки.

У мережі розповіли, чи потрібно промивати гречку перед приготуванням
У мережі розповіли, чи потрібно промивати гречку перед приготуванням

Крім того, попереджають спеціалісти, деякі з виробників обробляють крупу спеціальними препаратами від шкідників. Такий метод допомагає безпечно та без ризиків зберігати кашу, втім впливає на процес приготування. Аби пересвідчитись у безпеці приготованої страви, не слід нехтувати промиванням крупи перед варінням.

Втім, промивання гречки перед її приготуванням – далеко не єдиний секрет, який допомагає зварити смачну та безпечну для здоров’я кашу. Для того, щоб крупа потішила смаковими якостями після приготування, перед початком варіння досвідчені кулінари рекомендують злегка обсмажити її з цибулею та, наприклад, морквою. Для пікантності можете також додати часник.

Перед приготуванням гречану крупу також можна злегка обсмажити з цибулею та морквою
Перед приготуванням гречану крупу також можна злегка обсмажити з цибулею та морквою

Така нехитра маніпуляція зробить готову гречану кашу пікантнішою, а її смак виявиться набагато цікавішим, ніж у тої каші, яка варилась без попереднього обсмаження. Обов’язково спробуйте приготувати гречку саме таким чином.

Схожі статті

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.

Відміряю всього по 12 ложок і отримую неймовірно смачне та повітряне “диво” до чаю: за 30 хвилин управляюсь

Для приготування смачного десерту не обов'язково розводити велике готування і брати багато інгредієнтів. Сьогодні ми підготували рецепт дуже простого, ніжного і соковитого шоколадного торта з кремом.