А ви знаєте, чому рибу хек завжди продають без голови? Ну, зараз дізнаєтеся, приготуйтеся

Риба хек - смачна, корисна, низькокалорійна (всього 86 ккал на 100 г), кожен з нас її періодично готує та їсть. Але зізнайтеся - бачили колись хека з головою? Ото ж бо. Ось, дивіться.

Рибу хек (інша назва – Мерлуза) регулярно їдять 90% людей в нашій країні – смачна, корисна і кісток немає. Але якщо хтось про звернув увагу – її завжди продають без голів, тільки тушки. Чому, питається?

Відповідь проста: його б тоді ніхто не став купувати! Настільки моторошно виглядає «портрет» цього морського монстра! Подивіться самі!

Риба хек
Риба хек

А це чудовисько треба ще почистити! Крім того, є ще дві причини.

Голова хека займає чверть всього тіла по довжині і третину за вагою. Хто буде купувати рибу, третина якої треба викинути?

голова хека
голова хека

А зуби цього чудовиська гострі як голки, якщо в них вколотися, то ранки відразу запалюються і не гояться місяцями.

зуби хека
Зуби хека

Тому рибу обробляють відразу на траулерах, відокремлюючи тушки і зразу заморожуючи. Саме з хеком можна бути впевненим, що риба заморожена відразу після улову.

Відходи хека йдуть на рибну муку
Відходи хека йдуть на рибну муку

Голови ж раніше викидали в море назад – на радість іншим мешканцям. А тепер пресують і потім роблять з них рибну муку, яка йде на корм худобі і як добрива.

Сподіваємося, ми вас не налякали і ви і надалі будете купувати корисну і смачну рибу. М’ясо хека має низьку калорійність – 86 кКал на 100 грам, його можна рекомендувати для дієтичного та дитячого харчування. Ось вам відмінний рецепт, як її приготувати.

Схожі статті

Його вже печуть усі мої подруги. Мій ходовий пиріг з буряка: весь секрет у тісті – воно як пух м’яке

М'який, вологий, майже як торт – саме таким виходить шоколадний пиріг за цим рецептом. Ніхто не здогадається, з чого він готується, адже в основі тіста є нестандартний інгредієнт.

Неймовірно соковита рулька в рукаві: взяла свинину, часник і спеції. Домашня ковбаса тепер на другому місці

Свиняча рулька чудово доповнить ваш арсенал рецептів. Запікається ця смакота в рукаві з часником і улюбленими спеціями, а виходить мега соковитою та апетитною.

Святковий салат “Сукня нареченої”: в радянських столових він був найдорожчим. Нереальна смакота по-простому

Святковий салат "Сукня нареченої" закохає в себе з першого шматочка. Він простий у приготуванні, недорогий в плані інгредієнтів, але дуже смачний і підійде для будь-якого застілля.