Догляд за орхідеєю: основні правила

Орхідея дуже примхлива, але красива квітка. Якщо дотримуватися усіх правил, вона буде довго цвісти.

Відомо, що орхідея вимагає до себе багато уваги, і їй потрібен особливий догляд. Для того, щоб милуватися цим рослинам круглий рік, потрібно знати ці правила. Нагадаємо, що різні види орхідей можуть цвісти від півроку до трьох років.

Основні правила:

  1. Не рухати горщик. Орхідея не любить подорожувати по вікнах вашого будинку. Вона постійний житель одного і того ж місця. Навіть невелика перестановка, може на неї вплинути. Якщо вам потрібно прибрати в дома, то поверніть назад горщик з квіткою так, як він стояв. Щоб та ж сторона дивилася на сонце.
  2. Слідкуйте за корінням. Краще не використовувати керамічних рифлених горщиків. Прозорі ємності саме той варіант, який дасть можливість бачити коріння завжди.
  3. Покажіть квітці сонце. Орхідея буде цвісти в тому випадки, якщо вона буде «бачити» сонячні промені 10-12 годин на добу. У період, коли не вистачає природного світла, можна використовувати фітолампи.
  4. Температура. Коли на вулиці тепло, рекомендується рослини виносити на вулицю. Якщо такої можливості немає, наприклад ви живете в квартирі, то регулярно провітрюйте приміщення. Тільки без сильних протягів, орхідея цього не любить. Важливо підтримувати комфортний рівень вологи.
  5. Правильний полив. Воду не заливаємо зверху, а ставимо горщик з орхідеєю в тарілку з водою. Поливаємо тільки тоді, коли грунт став повністю сухим. Важливо знати, що після того, як орхідея відцвіла, місяць не поливати. А ось, коли цвіте – частіше.
  6. Стрес іноді бадьорить. Якщо квітка довго не пускає стрілку, її потрібно «налякати». Є два варіанти: перемістити горщик на деякий час в інше місце або зменшити полив.
  7. Орхідея теж хоче смачненького. Час від часу потрібно підгодувати. Вибирайте засоби з калієм і фосфором, вони будуть стимулювати появу квіток.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Готовий на все: відомі жінки розповіли про романтичні вчинки партнерів

Нагадаємо, піца для великої компанії: рецепт дріжджового тіста.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

За цим рецептом глазур на паски роблю вже 30 років. Не липне і не кришиться: найкращий варіант з усіх

Весняне свято Пасхи вже на носі, а це означає, що кожна господиня шукає рецепт ідеальної паски та глазурі до неї. Пропоную спробувати рецепт глазурі, яка не буде осипатися та липнути до рук.

“Наливні” пиріжки без ліпки: найпростіший рецепт без заморочок. Руки чисті, і ще й гора смакоти на столі

Якщо скуштувати домашніх пиріжечків хочеться, а місити тісто та ліпити вироби – ні, то є вихід: зробити наливні пиріжки. Вмочати руки в тісто не доведеться, а на смак вони не відрізнятимуться.

Цей салат завжди з’їдають першим: готую його на свій день народження, коли знаю, що гості з подарунками

Салат "Київський" виходить настільки смачним, що закохує в себе після вже після першого шматочка. Він соковитий, ситний і при цьому не позбавлений свіжості.