Їм не місце в одному салаті: чому не можна їсти разом помідори та огірки? Причина вас здивує

Без перебільшення можна сказати, що всі хоча б раз у житті куштувати салат із помідорами та огірками. Виявляється, таке поєднання важко назвати корисним

З самого дитинства без перебільшення кожен із нас звик до літнього салату, в якому обов’язково будуть солоденькі й соковиті томати та хрусткі огірки. Ще краще – полити таке поєднання запашною домашньою олією й додати трішки цибулі. Такий салат чудово смакує та навіть опис закуски звучить неймовірно апетитно. Втім, виявляється, що лікарі таке частування не рекомендують.

Чому не слід їсти огірки та помідори разом

У медицині та аюрведі є низка правил, що стосуються безпосередньо системи травлення людини. Так, існує чимало рекомендацій, які тим чи іншим чином виключають можливість здорового функціонування травної системи людини за умови вживання непоєднуваних з точки зору науки продуктів. До них належать, зокрема, огірки та помідори.

Фахівці назвали причину, чому не слід вживати разом огірки та помідори
Фахівці назвали причину, чому не слід вживати разом огірки та помідори

Одне з найпопулярніших поєднань для салатів не рекомендують вживати одночасно. Річ у тім, що за своїм складом ці овочі належать до різних категорій – огірки є лужним продуктом, а помідори є кислим продуктом. Якщо поєднати ці два овочі, в організмі починають утворюватись солі.

Крім того, огірки та помідори по-різному перетравлюються організмом. Доки для перетравлення огірків шлунок виділяє кислоту, помідори вже починають бродити. Через це порція улюбленого салату може призвести до неприємного здуття живота.

Огірки та помідори є смачним, але не дуже корисним поєднанням
Огірки та помідори є смачним, але не дуже корисним поєднанням

Слід зазначити, що вищеописане не є медичною аксіомою, а несе виключно рекомендаційний характер. Якщо ви завжди полюбляли смакувати салат із помідорами та огірками, а ваш шлунок цілком здорово реагував на таке поєднання, не слід відмовлятись від страви. Завжди прислухайтесь до власного організму.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.