Які вітаміни можуть викликати появу прищів

Наше харчування безпосередньо впливає на стан нашої шкіри. Так, надмірний прийом певних продуктів призведе до висипань. Тому важливо стежити за своїм харчуванням.

Є ряд вітамінів, які в деяких випадках можуть викликати прищі.

Леслі Бауманн, доктор медицини, дерматолог з Майамі, який написав біблію по здоров’ю шкіри «Рішення типу шкіри», говорить, що прийом певних вітамінів групи B, особливо вітамінів B6 і B12, може бути причиною нападів прищів. «Ті, у кого в анамнезі були прищі, більш схильні, але я бачила, як вітамін B викликає прищі і у тих, у кого немає акне в історії хвороби», – говорить вона.

Існує ряд досліджень, які вказують на те, що вітаміни групи B викликають висипання. «Деякі вітаміни групи B вважаються більш небезпечними, наприклад, добавки B12 або кобаламіну», – розповідає Брендан Кемп, доктор медицини, дерматолог, – це може вплинути на вугри, змінюючи метаболізм шкірних бактерій, які зазвичай сприяють утворенню прищів. А вітамін B7 або біотин може обмежувати абсорбцію вітаміну B5 або пантотенової кислоти, що важливо для підтримки шкірного бар’єру, роблячи шкіру більш сприйнятливою до акне ».

Деякі вітаміни можуть бути тригерами прищів
Деякі вітаміни можуть бути тригерами прищів

Ще один вітамін, який може викликати висипання, – це вітамін B12, який важливий для виробництва червоних кров’яних тілець. «Пероральний прийом вітаміну B12 був пов’язаний з посиленням запалення і змінами в експресії генів бактерій, що викликають акне, як було продемонстровано в дослідженні 2015 року, – говорить Мелісса Канчанапумі Левін, доктор медицини, дерматолог, – існує 2 типи добавок з вітаміном B12, і це метилкобаламін, який краще всмоктується в кишечнику і пов’язаний з більш високим ризиком висипань».

Також тригером прищів може бути сироватковий протеїн. «Його отримують з молока, і триває дискусія про зв’язок між освітою прищів і споживанням молочних продуктів», – говорить доктор Кемп.

Тому перед початком прийому будь-яких добавок, проконсультуйтеся з фахівцем. Крім того, важливо відрізняти тригери від першопричин акне: «Ці добавки є тригерами, які можуть посилити акне у людей зі схильною до акне шкірою, – говорить д-р Кемп, – але вони не вносять істотного внеску в освіту прищів, які розвиваються через закупорку пір через підвищене виробництво шкірного сала і запалення, пов’язаного з бактеріями».

Схожі статті

Жодне свято не обходиться без цього рулету: у м’ясний фарш загортаю оригінальну начинку. Це мега смачно!

М'ясний рулет зі шпинатом – смачна та ситна страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Ця закуска вийде нереально апетитною. Спробуйте!

Дізналася рецепт найкращої закуски для будь-якого застілля. Йдуть як насіння: м’ясні ковбаски “Джерікі”

На застіллях завжди присутні напої, а відповідно і закуски. Чудову закуску можна приготувати і вдома. Сьогодні ми підготували рецепт м'ясних в'ялених ковбасок, які ідеально підходять для цієї ролі.

Услід за Лілією Ребрик вирішила стати мамою й Злата Огнєвіч: комбінезон більше не приховує округлий животик

Після кількох невдалих спроб побудувати сімейне гніздечко, Злата Огнєвіч, схоже, змирилася з самотністю. Та раптом на концерті у 38-річної співачки помітили чималий животик.