Радять дієтологи: найкращі поєднання продуктів для сніданків. Три здорових варіанти страв на початок дня

Для того, аби весь день пройшов найкращим чином, починати його потрібно з ситного та корисного сніданку. Ділимось порадами дієтологів, що краще з'їсти на сніданок

Сніданок – це найважливіший прийом їжі за весь день. Зранку, коли організм тільки-но прокидається, важливо потурбуватись про нього та наситити корисними речовинами на весь день. Для тих, хто досі щоранку вагається, чим поснідати, ділимось порадами Асоціації дієтологів України.

Вівсянка

Дієтологи запевняють, що вівсянка є найкращим сніданком для будь-якої категорії населення
Дієтологи запевняють, що вівсянка є найкращим сніданком для будь-якої категорії населення

Одна з найпопулярніших страв, з якої багато людей починають свій день, є доволі корисною. У складі вівсянки міститься багато поживних речовин, серед яких – бета-глюкани, які дозволяють довше відчувати насичення, а також сприяють активному зниженню рівня холестерину в організмі людини. Варто також зазначити, що у вівсянці міститься фолієва кислота, омега-3 жирні кислоти та чимало калію. Такі корисні речовини з самого ранку налаштують ваш організм на “правильну” хвилю.

Яйця та кава

Попри поширену думку про те, що постійне вживання яєць шкодить здоров’ю через високий вміст так званого “поганого” холестерину – ліпопротеїдів низької щільності – науковці довели, що у складі цього продукту їх надзвичайно мало. У складі яєць міститься корисний білок, а такий сніданок підійде для тих, хто хоче схуднути. Варто звернути увагу і на каву, адже горнятко чорної кави без цукру зранку не тільки прожене сонливість, але й допоможе організму побороти запальні процеси.

В асоціації дієтологів пояснили, чому починати день з кави – це корисно
В асоціації дієтологів пояснили, чому починати день з кави – це корисно

Домашній сир

Цей продукт вважається неабияк корисним, адже у його складі можна знайти чималу кількість вітамінів групи В, вітамін А і кальцій. Починати день з такої страви варто хоча б через те, що вона легко позбавить вас від почуття голоду, а шлунок швидко впорається з переварюванням продукту. Це означає, що весь ранок ви не будете страждати від важкості у животі. Куштувати сир ви можете як самостійну страву або доповнивши її перцем, зеленню, фруктами чи горіхами.

Популярне

Схожі статті

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.

“5 місяців виповнилося”: Володимир Дантес поділився фото підрослого Василя та побажав усім “дитячого” щастя

Володимир Дантес показав свого домашнього улюбленця, якого завів разом із Дашею Кацуріною. Фото пухнастика співак опублікував у своєму Instagram.

Єві Цекало вже 25 років: як виглядає та чим займається донька Лоліти Мілявської — стопами батьків не пішла

Поведінка та соціальна позиція батьків у багатьох родинах мають колосальний вплив на дитину, а, значить, й на її вибір життєвого шляху, і врешті решт, на майбутню долю.