Дієтолог Світлана Фус розповіла про користь курячого м’яса

Куряче м'ясо має безліч корисних властивостей. Відомий дієтолог Світлана Фус рссказала, ніж саме корисно м'ясо курки.

Курка – відмінне низькокалорійне і нежирне джерело високоякісного білка, який поставляє важливі поживні речовини протягом всього нашого життя.

Дієтолог з 30-літнім стажем, Світлана Фус, на своїй сторінці в Інстаграм докладно написала, чим так корисне куряче м’ясо і скільки його потрібно споживати.

Як ми всі знаємо, наш організм складається з вуглеводів, жирів, вітамінів, білків і мінералів і всі процеси, що відбуваються в нашому тілі безпосередньо з ними пов’язані. І всі ці речовини ми отримуємо з води і їжі.
Так що ж корисного ми можемо взяти з курячого м’яса?
В першу чергу – білки.

Користь білків для організму

Білки складаються з безлічі будівельних блоків, відомих як амінокислоти. Нашому організму потрібен дієтичний білок, щоб постачати амінокислоти для зростання і підтримки наших клітин і тканин. Наші дієтичні потреби в білку змінюються протягом усього життя. Світлана Фус каже, що якщо ми турбуємося про свій імунітет, ми повинні знати, що без повноцінного набору амінокислот (які є саме в білку) він працювати не буде.

Якщо в організмі існує дефіцит амінокислот, то існуючі імунні клітини, які синтезують імуноглобулін будуть не здатні сформувати повноцінні імуноглобуліни в потрібному для нормального функціонування кількості.

До незамінних амінокислот, дефіцит яких буде максимально відчутний для організму, відносяться: треолін, метіонін, валін, триптофан, фенілаланін, лейцин, лізин, ізолейцин.

Дієтолог каже, що для дорослої людини добова норма становить 1-1,2 г білка на кілограм маси тіла (сюди входить білок як рослинного, так і тваринного походження). Світлана Фус розповідає, що 55% з цієї кількості припадає на тваринні білки. Отже людині, яка важить 70 кг необхідно приблизно 50 г тваринного білка.

Куряче м’ясо – джерело білка

Дієтолог каже, що в м’ясі курки міститься від 18 до 25 г повноцінного за амінокислотним складом білка. Максимальну його кількість дає нам куряче філе.
З цього випливає, якщо ми вживаємо всього 100 г курячого філе, ми “ми отримуємо практично половину тваринного білка, яка нам необхідна на добу. Ось така математика “.

Схожі статті

Пиріжки звичайні вже не роблю: дуже смачні домашні біляші “Від душі”. Не такі жирні, бо смажаться по-іншому

Нічого важкого у приготуванні біляшів немає, а ці виходять надзвичайно соковитими, але водночас дієтичними. Бо олії потрібно використовувати мінімум.

Забутий багатьма рецепт 70-х років. Так готувала ще моя бабуся: збиваю молоко з оцтом і отримую цей шедевр

Знаючи цю маленьку хитрість, ваші булочки завжди будуть виходити пухкими, ніжними та повітряними. Для цього потрібно додати у тісто один секретний інгредієнт – оцет.

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.