Смішні чоловічі імена, які в СРСР вважали нормальними: ви здивуєтеся, але так звали вашого діда

Радянський союз залишив свій вклад у словник з жіночими та чоловічими іменами. Тож, сьогодні ми розповіли дивні та відомі імена, які мають інше значення, про яке ми не здогадувались.

Ім’я в житті кожної людини – це важливе слово, з яким ти проводиш все своє життя, тому зараз батьки ставляться до вибору ім’я дитині клопітливо, читаючи історію, походження. Раніше, через відсутність інтернету, це зробити було більш складно і багато людей давали ім’я дитині на честь рідних, на честь відомих зірок.

У кожні часи з’являються нові імена, які через різні обставини стають популярними. Раніше наше суспільство мало переважно українські імена, але через вплив російської імперії в минулому століття – більше стало їх імен у суспільстві.

Радянський союз також залишив свій відбиток у створенні імен, тоді були популярні скорочення, які буквально мали значення професія, ім’я революціонерів-лідерів, скороченні назви свят.

У СРСР дуже рідко, але зустрічались імена на честь рослин – Береза, Дуб, Гвоздика.

  • Різні терміни: Дизель, Медіана, Комбайн, Дрезина.
  • Хімічні елементи: Радій, Вольфрам, Іридій Гелій.
  • Від різних слів: Ідея, Товариш, Декабрист, Воля, Зоря, Атеїст, Свобода, Баррикад(а), Весна, вождь, Волга.

Проте, ці імена не наглядно зрозумілі, що похідні від слів, які ми використовуємо у побуті. Але у нашому житті іноді з’являються імена, які мають сенс та історію, яку ми навіть не уявляємо.

  • Алгебріна – від слова алгебра;
  • Апрелін(а) – від весняного місяця квітня;
  • Ворс – від скорочення “Ворошиловський стрелок”.
  • Восьмарта – скорочення від 8 березня – Міжнародного жіночого дня.

Імена, які мають в собі не просто значення, а й речення, гасла:

  • Варлен (а) – красиве ім’я, яке може бути як чоловічим, так і жіночим, проте значення має – “Велика Армія Леніна” – перші літери – утворення нового ім’я.
  • Ветор – ім’я, яке можливо пішло з математики? Ні, “Великий комунізм торжествує”.
  • Велир(а) – скорочення “Великий робочий”.
  • Вемир(а) – скорочення з російської мови “Велика Світова Революція (у рос. мові – мирова)”.
  • Веор – скорочення “Велика Жовтнева Революція (у рос. мові октябрьська)”.
  • Відлен(а) – скорочення “Великі Ідеї Леніна”.
  • Вілен(а) – ім’я було дуже популярним як у радянські часи, так і зараз іноді зустрічається, а значення має зі скорочення ім’я “Володимир Ільїч Ленін”.
  • Луніон – скорочення від “Ленін помер, а його ідеї залишились”.

З ім’ям Леніна було утворено безліч імен, на які ми навіть не маємо підозри, що вони мають жахливі значення. До цього списку можна додати Вілиор, Віллич, Вілорг, Вілорд, Вілуза, Віль, Вілорік, Вільсор, Вілюр, Віорел, Ізаіда, Іззвіл, Ідлен(а), Лаіля, Лемарк, Ленгвард, Лемір.

  • Ім’я Владлен або Владілен, впевнені, ви чули неодноразово у своєму житті й зараз це ім’я має також невелику популярність. Проте, значення ім’я, на жаль, може спортити все враження: “Володимир Ленін або Володимир Ільїч Ленін”.

Радянські часи нараховують одне з найбільш популярних імен – саме це, Владлен давали й майбутнім журналістам, механікам, бухгалтерам, акторам, історикам.

Експерти розповіли, які чоловічі імена раніше були популярними
Експерти розповіли, які чоловічі імена раніше були популярними
  • Також ім’я Гертруд, скоріш за все, також чули, має скорочення від “герой труда”.
  • Ім’я Даздраперма має в собі цілу назву свята та гасло – “Да здравствует Первое мая (рос. мова)”.
  • Ім’я Дамір та Даліс також йдуть з того часу та мають не аби яке значення: “Да здравствует мировая революция (рос. мова)” та “Да здравствует Ленин и Сталин (рос. мова)”.

Тож, часи революцій та правління кровавих лідерів залишили після себе не лише історію, а й імена, які мають дивні значення. В наші часи молодь обирає імена, які популярні на заході, у Європі та Америці, і також зараз багато людей обирають історичні українські імена, які були ще десятки століть тому.

Популярне

Схожі статті

“Зашквари тижня”: Каменських гуляла у метро, Пивоваров обливав усіх водою, Даша Кацуріна принизила Дантеса

Час від часу знаменитості можуть утнути таке, що вражає прихильників до глибини душі. Зазвичай подібні витівки довго обговорюються, обростаючи купою мемів. Перерахуймо останні зіркові зашквари.

Нереально смачний рецепт на вечерю: печені баклажани з фаршем та овочам – від цієї смакоти не відірватися

Ідеальний варіант до вечері: печені баклажани з фаршем та овочами, який робиться дуже просто із доступних продуктів – швидко, смачно та корисно. Спробуйте приготувати.

“В мене боліла нога до коліна”: Дружина Віктора Павліка травмувалась на пляжі за кордоном та показала як

Дружина Віктора Павліка Катерина Репяхова розказала у своєму блозі, як отримала травму під час відпочинку на морі та розповіла історію, як все сталось.