Стрітення Господнє 2022: прикмети та історія свята

Стрітення Господнє 2022 року потрапляє на вівторок - 15 лютого. Розповідаємо чому дана дата важлива, особливо для віруючих українців.

Щороку всі віруючі християни відзначають важливе церковне свято — Стрітення Господнє. У нього фіксована дата – 15 лютого. У 2022 році ця подія випадає на вівторок. Вихідного у цей день не передбачено. Говорять, що цього дня весна зустрічається взимку. Наші пращури помітили, якщо у цей день зима буде холодною, то весна буде холодною. Наші пращури помітили, якщо у цей день погода хороша, то й осінь буде холодною.

Якщо ж звертатися до релігійних переконань, то вважається, що цього дня за переказами Діва Марія та Йосиф відвідували Єрусалимський храм через 40 днів після народження Христа. Там вони зустрілися із 300-річним праведником Симоном, який визнав у Ісусі Сина Божого.

Традиції та прикмети 15 лютого

Стрітення Господнє 2021
Стрітення Господнє 2021

Цього дня прийнято ходити до церкви та освячувати воду. Доброю прикметою вважається обійти будинок і обідній стіл з освяченою свічкою – так можна відлякати злих духів та хвороби. Також свічку давали до рук хворій людині, щоб прискорити одужання.

Наші пращури помітили, якщо у цей день буде гроза, то весна буде холодною. Ясна ніч з 14 на 15 лютого – добре уродять фрукти. Якщо у цей день сильний вітер буде, то 2022 буде неврожайним. Ось у такі прикмети вірили наші предки.

Популярне

Схожі статті

Леся Нікітюк показала свій розкішний будинок, в якому живуть ії батьки: як виглядає житло, мама і тато зірки

Знаменита українська телеведуча Леся Нікітюк поділилася з підписниками душевними моментами з поїздки додому – до Хмельниччини. Чим займається зірка екранів поза знімальним майданчиком?

Пили, їли, розважались: Потап показав, як проводить час в Амстердамі без Каменських і не збирається додому

У своєму профілі в Instagram, Потап поділився світлинами, як він проводить час в Амстердамі. Команда відпочиває на човнах, пʼє вино та гуляє памʼятними місцями. Як реагують українці на такий контент?

Старший син Анатолія Хостікоєва не від Сумської збирає компліменти від всіх жінок України (ФОТО)

Георгій народився у другому шлюбі Анатолія Хостікоєва та Любов Кубюк. Звісно, як мама і тато, став актором. Нині знаменитий чоловік приміряє на себе різні цікаві образи.