Що любить тісто, яке не черствіє: для пирогів, пиріжків, булочок, пасок. Моє ходове – універсальне, ідеальне

Здобне тісто за цим рецептом підійде для приготування булочок, солодких пиріжків і навіть паски. Тісто виходить дуже смачним і повітряним як пух.

Приготування смачного здобного тіста – не проста задача навіть для досвідчених господинь. Дріжджове тісто дуже вибагливе і треба знати немало хитрощів, щоб випічка вийшла пухкою, ніжною і смачною. Пропонуємо до вашої уваги рецепт дуже смачного здобного тіста, яке вийде у кожного. Це тісто є універсальним, з нього ви можете приготувати булочки, солодкі пиріжки і навіть паску.

Необхідні інгредієнти:

  • молоко – 160 мл;
  • сухі дріжджі – 5 г;
  • цукор – 80 г;
  • яйця – 1 шт;
  • вершкове масло – 60 г;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • ваніль;
  • борошно – 420 г.

Спосіб приготування:

Молоко потрібно злегка підігріти до теплого стану. Переливаємо молоко у миску, додаємо до нього цукор, дріжджі та ретельно перемішуємо. Можна використовути як сухі дріжджі (5 г), так і пресовані, їх знадобиться втричі більше (15 г).

Далі до цієї суміші додаємо сіль, ванільний цукор, або ваніль, яйце і розтоплене вершкове масло. Розмішуємо все до однорідності. Поступово вводимо просіяне борошно і вимішуємо спочатку лопаткою, а потім руками.

Зверніть увагу, що борошно у всіх різне та має різну вологість. У когось борошна в тісто піде більше, а в когось менше. Додайте спочатку 350 г борошна, а потім дивіться по тісту, чи потрібно додавати ще. Готове тісто має вийти м’яким, еластичним і не липнути до рук.

Рецепт смачного здобного тіста для пиріжків, булочок, пасок
Рецепт смачного здобного тіста для пиріжків, булочок, пасок

Тісто округляємо і перекладаємо в миску, змащену олією. Накриваємо миску харчовою плівкою, або рушником і залишаємо тісто сходити у теплому місці на 1 годину.

Тісто має збільшитись в об’ємі у 2-3 рази.

Коли тісто підійде, обминаємо його руками і формуємо з нього пиріжки, чи булочки.

Рецепт смачного здобного тіста для пиріжків, булочок, пасок
Рецепт смачного здобного тіста для пиріжків, булочок, пасок

Вироби з цього тіста виходять пухкими, ніжними, мають вершковий аромат. Таке тісто можна використовувати й для несолодких пиріжків. Тоді потрібно зменшити кількість цукру в рецепті.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Нікітюк остаточно викреслила Притулу з серця: через стільки років взялася шукати собі чоловіка самотужки

Світ шоу-бізнесу завжди вражав глядачів дивовижними відносинами та розкішними романтичними історіями. Що не стосунки, то цілковитий сценарій багатосерійного серіалу.

Цю смакоту обожнюють всі, тому готую багато: шаровий салат-тортик із куркою. Смачний та неймовірно ніжний

Рецепт ніжного салату-торта з копченою куркою, картоплею та сиром дуже просто приготувати на своїй кухні. Ця смакота вам обов'язково сподобається!

Сирне тісто з картопляною начинкою: традиційні пиріжки більше не роблю — родина запевняє, що так смачніше

Як приготувати випічку, щоб не витрачати багато часу на тісто? Сьогодні ми запрошуємо вас відкрити для себе новий варіант улюбленої класичної страви — пиріжки з сирного тіста із картоплею.