Дуже ніжний пиріг “3 склянки”: простий рецепт, який легко запам’ятати. Його печуть вже всі мої сусідки

Рецепт цього пирога вас здивує, адже в ньому навіть не потрібно замішувати тісто. Пиріг готується насипним способом. Спробуйте, і ви будете в захваті від такої випічки.

Якщо ви любите радувати своїх рідних смачною домашньою випічкою, зверніть увагу на цей рецепт. Пиріг готується дуже швидко, вам навіть не доведеться замішувати тісто, а смак у нього виходить шедевральним. Пиріг виходить дуже ніжним, соковитим і з приємним балансом смаків.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;
  • манна крупа – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка;
  • розпушувач тіста – 1,5 ч.л;
  • яблука – 5 шт;
  • вершкове масло – 30 г;
    молоко – 1 склянка;
  • лимонний сік – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішайте борошно, манну крупу, цукор і розпушувач тіста. Ретельно перемішуємо. Це і є основа, яка під час випічки утворить тісто.

В окрему миску натираємо на крупну тертку яблука. Їх можна не очищати від шкірки. Обирайте яблука з кисло-солодким смаком. Натерті яблука поливаємо лимонним соком (щоб не потемніли) і перемішуємо.

Беремо форму для випічки діаметром 20 см. Дно та стінки форми вистеляємо пергаментним папером і змащуємо вершковим маслом.

Суху суміш ділимо на 4 рівні частини, а яблука ділимо на 3 частини.

Першим шаром викладаємо суху суміш, далі викладаємо шар яблук. Чергуємо суху суміш з яблуками, останнім шаром має бути суха суміш.

Рецепт насипного пирога 3 склянки з яблуками
Рецепт насипного пирога 3 склянки з яблуками

В сотейнику нагріваємо молоко зі шматочком масла майже до кипіння. Гарячим молоком поливаємо зверху пиріг. Вилочкою, або ножем треба зробити проколи у пирозі, щоб молоко просочилося.

Рецепт насипного пирога 3 склянки з яблуками
Рецепт насипного пирога 3 склянки з яблуками

Ставимо пиріг в зарання розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.

Готовий пиріг виймаємо з духовки і даємо охолонути хвилин 20. Акуратно виймаємо пиріг з форми і прибираємо пергамент. За бажанням пиріг присипаємо цукровою пудрою.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Нікітюк остаточно викреслила Притулу з серця: через стільки років взялася шукати собі чоловіка самотужки

Світ шоу-бізнесу завжди вражав глядачів дивовижними відносинами та розкішними романтичними історіями. Що не стосунки, то цілковитий сценарій багатосерійного серіалу.

Цю смакоту обожнюють всі, тому готую багато: шаровий салат-тортик із куркою. Смачний та неймовірно ніжний

Рецепт ніжного салату-торта з копченою куркою, картоплею та сиром дуже просто приготувати на своїй кухні. Ця смакота вам обов'язково сподобається!

Сирне тісто з картопляною начинкою: традиційні пиріжки більше не роблю — родина запевняє, що так смачніше

Як приготувати випічку, щоб не витрачати багато часу на тісто? Сьогодні ми запрошуємо вас відкрити для себе новий варіант улюбленої класичної страви — пиріжки з сирного тіста із картоплею.