Гриби купляю кожного дня! Знайшла в кулінарній книжці рецепт вершково-грибного крем-супу. Дуже ніжний смак

Набридли звичайні супи, але не хочеться прибирати перші страви з раціону? Грибний крем-суп допоможе швидко та смачно вирішити проблему. Спробуйте один раз і страва стане вашою улюбленою надовго.

Багато людей даремно недооцінюють такий продукт, як гриби. Окрім яскравих смакових якостей гриби містять багато білка, вітамінів та мікроелементів. І це справжній плацдарм для кулінара, оскільки з грибів можна приготувати просто безліч різноманітних страв, наприклад, крем-суп з печериць. Цей суп – ідеальний варіант для тих, хто цінує простоту приготування та бажає насолоджуватися багатим смаком грибних страв.

Інгредієнти:

  • 500 гр свіжих грибів печериць
  • 1 середня цибуля
  • 1 картоплина
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 ст. ложки вершкового масла або олії
  • 2-3 склянки овочевого бульйону (або води)
  • 1 склянка вершків (або молока)
  • Сіль та чорний перець за смаком
  • Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп, базилік)

Приготування:

Ніжний та вершковий крем-суп з печерицями
Ніжний та вершковий крем-суп з печерицями

На початку, підготуйте інгредієнти: зваріть в мундирі картоплину, почистіть її та натріть на терці, наріжте цибулю та часник дрібненько, а гриби наріжте на шматочки будь-якого розміру.

Розігрійте вершкове масло або олію в глибокій пательні на середньому вогні. Додайте цибулю та часник та обсмажте, поки вони не стануть м’якими та золотистого кольору.

Додайте нарізані гриби до каструлі та готуйте, помішуючи, приблизно 5-7 хвилин, доки вони не стануть м’якими.

Додавайте овочевий бульйон (або воду). Продовжуйте готувати на помірному вогні протягом 10-12 хвилин, доки гриби повністю не приготуються. Покладіть натерту картоплю.

Додайте вершки (або молоко) до супу та приправте сіллю/перцем за смаком. Прокип’ятіть ще 2-3 хвилини, щоб суп нагрівся. Далі ретельно перебийте все блендером, щоб не залишилося грудочок чи шматочків. Якщо суп виходить занадто рідким, можна додати 1-2 столові ложки борошна та проварити до загущення супу.

Подавайте гарячий грибний крем-суп, прикрасьте свіжою зеленню та подайте разом зі свіжим чи смаженим хлібом.

Популярне

Схожі статті

Нікітюк остаточно викреслила Притулу з серця: через стільки років взялася шукати собі чоловіка самотужки

Світ шоу-бізнесу завжди вражав глядачів дивовижними відносинами та розкішними романтичними історіями. Що не стосунки, то цілковитий сценарій багатосерійного серіалу.

Цю смакоту обожнюють всі, тому готую багато: шаровий салат-тортик із куркою. Смачний та неймовірно ніжний

Рецепт ніжного салату-торта з копченою куркою, картоплею та сиром дуже просто приготувати на своїй кухні. Ця смакота вам обов'язково сподобається!

Сирне тісто з картопляною начинкою: традиційні пиріжки більше не роблю — родина запевняє, що так смачніше

Як приготувати випічку, щоб не витрачати багато часу на тісто? Сьогодні ми запрошуємо вас відкрити для себе новий варіант улюбленої класичної страви — пиріжки з сирного тіста із картоплею.