Білоруси Сморигін, Танкович та інші актори “Дизель Шоу”, які отримують український паспорт: українці в душі

"Дизель шоу" складається не лише з українців, але й з росіян і білорусів. З початком війни акторам-іноземцям довелося визначатися – чи взяти українське громадянство, чи повернутися на батьківщину.

Євген Сморигін

Женя давно мешкає у Києві. Тут у нього дружина і троє дітей. В принципі, він давно міг би оформити український паспорт завдяки дружині-українці. Але раніше вільно почувався й з білоруським. Та в світлі останніх подій довелося вирішувати, на чиєму він боці.

Євген Сморигін має українську дружину і трьох дітей, тому потребує паспорта з тризубом

Звісно, можна було б повернутися в Мінськ і оформити папери, що в нього дружина-іноземка. Але Сморигін не певен, що його б відпустили назад. Тому пішов іншим шляхом – отримати українське громадянство тут. Задля цього довелося складати іспит з української мови. Актор впорався чудово, набравши 97 із 100 можливих балів. А ще в нього розпитували про історію України і базові статті Конституції. Тепер справа за президентом – він має задовольнити прохання білоруса.

Дмитро Танкович

Залишається в Україні і робить чудовий український контент у програмі “А я сейчас вам покажу…” іще один “дизельний” білорус Дмитро Танкович. Гуморист уже давно мешкає в Україні, але громадянство не оформив, бо це складний і довгий процес.

Дмитро Танкович зібрав пакет документів на українське громадянство

Позиція Танковича зрозуміла. Він часто їздить за кордон з благодійними концертами на підтримку нашої країни. Але документи на паспорт із тризубом тільки збирається подавати – весь пакет уже зібрано.

Не всі такої думки

Худрук “Дизель Студіо” Єгор Крутоголов розповів, що деякі актори з його колективу відбули до себе додому. 23 лютого колектив давав концерт. Наступного дня Маруся Грицак мала повертатися до Білорусі, натомість опинилася в окупації на довгих 17 днів. Щойно Київську область звільнили, вона поїхала.

Євген Нікішин та Сергій Писаренко виїхали в України після 24 лютого

Євген Нікішин відбув до росії, напевно, потрапив у свій рідний Магнітогорськ. А Сергій Писаренко після того, як його будинок було обстріляно, опинився з родиною в Прибалтиці.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.