Педан показав, як виглядає кімната в найдорожчому гуртожитку України: понад 5 тисяч на місяць за стіл і ліжко

Відомий український телеведучий Олександр Педан показав умови в гуртожитку, за які студенти українського Кембриджу платять понад 5 тисяч гривень на місяць

Разом зі своєю донькою, першокурсницею Валерією, відомий український телеведучий подорожує Україною в рамках проєкту “УніверСheck 2. Професії”. Основна ціль цього шоу – заохотити випускників шкіл залишитись здобувати вищу освіту в рідній країні та довести абітурієнтам, що українські університети нічим не гірші за закордонні.

Цього разу знаменитість разом з командою вирушив до чарівного містечка Острог, населення якого не перевищує 13 тисяч мешканців. У мальовничій місцевості знаходиться навчальний заклад, який також називають українським Кембриджем.

Острозька академія
Острозька академія

Таку неофіційну назву український університет отримав не лише за краєвиди та архітектуру, а й за підхід до навчання. Більш того, навчальний заклад є одним з найстаріших у Східній Європі. Олександр Педан та його донька Валерія залишились у захваті від академії, саме тому спитали у студентів про об’єктивну думку про недоліки навчального закладу. За їхніми словами, таких немає.

Втім, зізнався ведучий, їм здається що єдиним недоліком є занадто висока ціна гуртожитку.

Ведучий побував у гуртожитку підвищеного комфорту, проживання в якому коштує від 3060 до 5400 гривень. Дешевша кімната передбачає сусідство з двома іншими мешканцями, а ось бажання жити в студії з кухнею коштує дорожче.

Коридор гуртожитку підвищеного комфорту
Коридор гуртожитку підвищеного комфорту
Тримісна кімната в гуртожитку
Тримісна кімната в гуртожитку
Кімната-студія з кухнею в гуртожитку Острозької академії
Кімната-студія з кухнею в гуртожитку Острозької академії

Студенти пояснили Олександру Педану, чим обумовлена така вартість. За словами студентів, зараз гуртожиток працює як хостел – студенти почергово заселяються в кімнати для очного навчання. Для дистанційних пар всі вирушають додому, а на їхнє місце заїжджають інші. Ба більш, студенти повідомили, що в університеті також є звичайний гуртожиток, який коштує 700 гривень на місяць, проте потрапити до нього команда шоу “УніверСheck 2. Професії” не змогла.

Нагадаємо, що раніше ми писали про поїздку Олександра Педана до Чернівецького національного університету. Відомий український ведучий був неприємно здивований умовами в гуртожитку навчального закладу. Фотографії з помешкання для студентів здивували багатьох.

Схожі статті

Рецепт привезла з Італії. Простий і ситний перекус на кожен день: сирні равіолі, по-нашому – вареники

Щоб смачно і ситно перекусити, не обов'язково розвозити велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт вишуканої, але й дуже простої страви, яка запам'ятається і сподобається вам із першої спроби.

Нічого не смажу і не варю: ситна запіканка з картоплі та м’ясного фаршу для всієї сім’ї. Беру будь-яке м’ясо

Пропонуємо рецепт запіканки для ситного обіду чи вечері з доступних продуктів. Порадуйте рідних новою стравою з відмінним поєднанням картоплі та м'яса!

Якщо у вас є 2 яблука і 1 яйце, приготуйте цей смачнющий десерт. Рецепт дуже ніжних домашніх рогаликів

Рецепт цих рогаликів з начинкою до банального простий, але ж якими смачними вони виходять! Ніжне пісочне тісто та соковита яблучна начинка – справжня смакота.