Заспівають “Бублички” і не тільки: екс-“Алібі” сестри Завальські влаштують концерт єврейської музики в Одесі

Екс-учасниці гурту "Алібі" - сестри Ангеліна й Ганна Завальські довгий час займалися сольною кар'єрою та сімейним життям. Однак вони повернулися на сцену під новим іменем гурту "The Alibi Sisters" і часто тішать прихильників новими записами та виступами. Найближчим часом щасливчиком стане Одеса, якій сестри подарують шоу єврейської музики.

Гурт “Алібі”, учасницями якого були сестри Ангеліна та Ганна Завальські, почав свою діяльність ще в 2021 році та був досить успішним. Однак в 2012 році гурт припинив діяльність. Кожна із сестер пішла своїм шляхом – вони зайнялися сольною кар’єрою та сімейним життям.

Однак в 2021 році Завальські здивували шанувальників, з’явившись на прослуховуваннях 11-го сезону українського “Голосу країни”. Щоправда, дівчата не стали залишатися в шоу, пояснивши це тим, що необхідно давати дорогу молодим артистам.

Так чи інакше, Ганна й Ангеліна змогли нагадати публіці про себе. Вони заснували гурт вже під новою назвою “The Alibi Sisters” – і під цією назвою успішно виступають.

Сестри Завальські з колишнього гурту Алібі змінили репертуар та естетику
Сестри Завальські з колишнього гурту Алібі змінили репертуар та естетику

Тепер же артистки готуються вразити своїх шанувальників ще одним виступом. Цього разу сестри Завальські вирішили занурити публіку в світ єврейської музики, влаштувавши в останній день серпня концерт під назвою “Yiddish Music Show”. Захід відбудеться в Одесі, де сестри планують не лише забезпечити незабутню атмосферу, але й повернути знаменитий шлягер “Бублички” до їхньої історичної батьківщини – тобто на Одещину.

Про це вони оголосили у своїх соцмережах.

“Ми часто кажемо, що відчуваємо в мелодіях єврейських пісень особливий ностальгічний магнетизм. Виконуючи ці пісні, ми ніби відроджуємо назавжди втрачену традицію, ніби повертаємо цю музику додому: в Бердичів, в Монастрище, в Умань, в Київ і, звісно, в Одесу…”

І дійсно – дівчата із самого повернення на сцену виконують музику на їдиші, а також невтомно наголошують на тому, що музична традиція “клезмер” зародилася саме на теренах сучасної України.

“Наприклад, пісня “Бублички” має унікальну історію та музичну долю, по праву вважається одним із найпопулярніших шлягерів світового значення ХХ століття”

– пояснюють артистки у своїх соціальних мережах і продовжують, що пісню було написано приблизно в 1926 році на території нинішньої України, а прем’єра пісні відбулася в легендарному барі “Гамбринус” в Одесі. Також сестри  згадали, що в Одесі тоді всюди торгували бубликами.

“Після концерту наступного ранку пісню співала вся Одеса.
А вже 31 серпня її у цьому місті заспіваємо і ми, повертаючи “Бублички” на її історичну батьківщину!”

Сестри українські й американські

Сестри Завальські нагадують знаменитих сестер Беррі
Сестри Завальські нагадують знаменитих сестер Беррі

Називаючи гурт “The Alibi Sisters”, обираючи новий репертуар та естетику, дівчата явно надихалися американським дуетом середини XX століття “The Barry Sisters”. Сестри Беррі також виконували пісні на їдиші, а їхній дідусь, до речі, був киянином.

Однією з численних пісень, що виконував американський дует, були ті самі легендарні “Бублички”.

Популярне

Схожі статті

Тісто безподобне! Мій фаворит серед пирогів, готова пекти його щодня: пухка і соковита яблучна шарлотка

Шарлотка за цим рецептом виходить дуже пухкою та ніжною і з великою кількістю начинки. Готується такий пиріг досить швидко з найпростіших інгредієнтів.

Беру кокосову стружку та секретний інгредієнт і готую цукерки “Рафаелло” вдома: дійсно райська насолода

Приготувати смачні та ніжні цукерки "Рафаелло" вдома дуже просто. Вам знадобляться всього 2 інгредієнта і 5 хвилин часу. Доклавши мінімум зусиль, вийде справжня смакота.

Спекла пиріг з ревенем і яблучним повидлом: пісочне тісто + цікава начинка. Рецепт із бабусиного записника

Приготуймо неймовірно смачний пиріг із ревенем та яблучним повидлом, який стане фаворитом у вашому арсеналі рецептів. Обов'язково спробуйте!