Собака-поводир осліпла: хто тепер відповідає за безпеку незрячого чоловіка і сліпого пса?

Собака ніколи не кине свого господаря у біді. А якщо це ще собака-поводир, то можете бути повністю спокійним за своє життя.

Собаки завжди були частиною життя людини. Тварини поєднували у собі якості охоронця і пастуха, компаньйона для полювання і друга для роздумів. Час минав і все змінювалося. Але собаки донині залишаються відданими людині. Зараз вони можуть не просто розважати господаря, але і здатні лікувати і допомагати.

Існують спеціальні породи собак, які «замінюють» очі людини. Тобто стають поводирями для сліпих людей.

Такий пес є і у британця Грехем Весп. Але тепер собака не в силах виконувати свої обов’язки, оскільки сама осліпла.

Чотирилапого лабрадора звуть Едді. Він був поводирем незрячого 59-річного чоловіка на протязі шести років. Пес був спеціально навчений і міг попереджати свого господаря про будь-які небезпеки. Наприклад, коли їхала машина, і потрібно було зупинитися. Або коли бордюр потрібно було переступити.

За 6 років Грехем дуже зблизився з Едді. Але через деякий час ветеринар повідомив, що у собаки катаракта. Едді швидко втрачав зір і йому не могли нічим допомогти. Він перестав бачити одним оком, а потім і зовсім осліп. Через це лабрадор більше не міг бути поводирем.

Для чоловіка це був удар. Він так подружився з собакою, що втрачати його через це не захотів. Близькі радили віддати Едді в притулок. Вони говорили, що там йому нададуть турботу, але Весп вчинив інакше.

Тепер у незрячого британця було два поводиря. У Едді з’явився напарник по кличці Едвард. Новий пес ніс велику відповідальність. Оскільки тепер він відповідав і за Грехем Веспа, і за Едді. Але з цими завданнями він прекрасно справлявся.

Едвард грає з колегою по службі і береже життя свого господаря Веспа.

Грэхэм Весп и его собаки-поводыри Грехем Весп і його собаки-поводирі

Эдди и Эдвард
Едді і Едвард
Незрячий мужчина и его лучшие друзья
Незрячий чоловік і його кращі друзі
Коллеги по цеху
Колеги по цеху
Британец и его собаки
Британець і його собаки

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Як зараз виглядають собаки, яких забрали з притулку?

Нагадаємо, крута горілка ATOMIK з Чорнобиля. 

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Минтай більше не смажу, а готую по-іншому і обовʼязково з гірчичкою. Настільки смачніше, що не передати

Приготувати смачну, ароматну та соковиту рибу минтай можна додавши до неї сметано-гірчичний соус. Ця страва стане вашою улюбленою вечерею через простоту приготування та виразний смак.

34-річний Позитив зізнався, навіщо приховує нову кохану після розлучення: “Коли нас впізнають, то…”

Ще 2021 року Олексій Завгородній розлучився з дружиною. Відтоді її місце в серці Позитива посіла інша дівчина. От тільки представляти нову кохану широкому загалу репер чомусь не поспішає.

Як виглядає будинок Ніни Матвієнко, в якому тепер живуть Тоня і Мірзоян: нічого не міняли після її смерті

Як виглядає триповерховий маєток легендарної Ніни Митрофанівни Матвієнко, у якому й сьогодні проживають Тоня з Арсеном. Фото будинку у матеріалі.