Що робити, щоб через маску не запотівали окуляри – перевірені лайфхаки

Тим, у кого є окуляри, носіння маски часто доставляє незручності - лінзи часто потіють. Ми зібрали поради, які допоможуть вирішити цю проблему.

Як ви могли помітити, захисна маска і окуляри не завжди поєднуються один з одним. Окуляри падають, маска піднімається, заважає огляду, а на лінзах зазвичай утворюється вологий і неприємний туман.

Зазвичай це відбувається, коли ви відкриваєте дверцята духовки або заходите в опалювальне приміщення, коли на вулиці холодно. Коли ви носите маску, процес такий же: гаряче повітря, що видихається піднімається вгору по обличчю через край маски, і при контакті з холодним склом окулярів утворюється туман. Взимку наслідки можуть бути ще більш неприємними. Ось кілька способів, які допоможуть уникнути цього ефекту.

Загорніть верх маски

Щоб це зробити, ваша маска повинна бути досить великою. Щоб гаряче повітря не виходило, перед тим, як надіти маску можна загнути верхню частину всередину. Таким чином, гаряче повітря буде заблоковане і перенаправлене вниз.

Використовуйте серветку, щоб запобігти запотівання

Ця порада узята зі статті, опублікованої в 2011 році Королівським коледжем хірургів Англії. Візьміть суху серветку, або одноразову хустку, складіть і розмістіть на переніссі під маскою. Серветка вбере вологу, яка виділяється при видиху і окуляри не запотіють.

Використовуйте спрей або гель проти запотівання, щоб захистити лінзи

Існують спеціальні засоби, які потрібно просто нанести на окуляри і вони не будуть пітніти.

Звичайне мило, піна для гоління, або зубна паста

Просто нанесіть невелику кількість мила на обидві сторони окулярів, портріть їх тканиною з мікрофібри, обполосніть їх і почекайте, поки вони висохнуть.

Піна для гоління теж може допомогти. Нанесіть її на окуляри з обох сторін і змийте теплою водою і висушіть їх на повітрі, або витріть м’якою тканиною (щоб не подряпати окуляри).

Якщо ні перший, ні другий варіанти не підійшли – спробуйте зубну пасту. Нанесіть невелику кількість на лінзи і акуратно зітріть.

І не забудьте, спочатку ми надягаємо маску, а вже поверх неї – окуляри.

Що робити, щоб окуляри не запітніли
Що робити, щоб окуляри не запітніли

Схожі статті

Дізналася рецепт від бабусі. Тепер завжди готую тільки так: рецепт мініатюрних пиріжків із сосисками

Коли залишається небагато тіста, а ще хочеться пиріжків і з цибулею, і з картоплею, та й із сосисками теж, згадайте цей рецепт. Мініатюрні пиріжки одразу з усім сподобаються вам із першої спроби.

Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.

Хоч кожен день готуй: поживна, соковита і смачна шаурма з особливим соусом. Рецепт, який став фаворитом

Домашня шаурма готується просто, а виходить дуже ситною та поживною, тому сьогодні ми підготували для вас саме такий рецепт. Обов'язкового спробуйте!