Зірка “Зважені та щасливі” Аніта Луценко відповіла, чи корисне насіння соняшника та скільки можна їсти на день

Відома українська фітнес-тренерка та головна знавчиня зі здорового харчування Аніта Луценко розповіла все, що необхідно знати про користь і шкоду соняшникового насіння

Успішна фітнес-тренерка Аніта Луценко надихнула багатьох українців стежити за власним здоров’ям, любити та піклуватись про своє тіло. Ба більш, знаменитість допомогла чималій кількості людей позбутись від зайвої ваги в рамках проєкту “Зважені та щасливі”, а також поза межами знімального майданчика.

Сьогодні Аніті Луценко довіряють тисячі шанувальників, тому до її порад дослухаються всі. Нещодавно знаменитість розповіла в особистому блозі все, що потрібно знати про соняшникове насіння, норми його споживання на день та інші секрети.

Аніта Луценко розповіла про користь і шкоду соняшникового насіння
Аніта Луценко розповіла про користь і шкоду соняшникового насіння

Користь і шкода соняшникового насіння

На особистій сторінці в соціальній мережі Інстаграм українська фітнес-тренерка Аніта Луценко відповіла на запитання, яке турбує багатьох її підписників – чи корисно щодня лускати насіння соняшника. Так, багатьом такий перекус здається доволі здоровою альтернативою чипсам або іншим снекам, які всі звикли їсти ввечері за улюбленим серіалом або фільмом.

Насправді насіння соняшника багате на клітковину, фосфор, калій, селен, цинк, магній, вітаміни групи В, Е, D. Загалом, це насіння є таким самим корисним, як й інші популярні та не дуже зерна. Якщо споживати його у здорових нормах, можна поповнити організм корисними елементами.

Соняшникове насіння дійсно дуже корисне
Соняшникове насіння дійсно дуже корисне

Втім, продовжує Аніта Луценко, є одне “але” – всього лиш 100 грамів насіння містить у собі аж 600 кілокалорій, серед яких 52 грами жиру. Така кількість жиру в складі насіння є добовою нормою для жінок, вагою 60 кілограмів. Тому, зізнається Луценко, від традиції лускати насіння перед телевізором слід відмовлятись з міркувань власного здоров’я.

Скоріш за все, через тиждень чи два після початку традиції лускати насіння ви почнете задаватись питанням “чого це я як пташечка лускаю насіння, а вага йде стрімко вгору”. Переважна більшість учасників “Зважені та щасливі” прямо профі у лусканні насіння під ТВ. Натяк думаю зрозумілий

– прокоментувала Аніта Луценко.

Щоденне лускання насіння є шкідливою звичкою
Щоденне лускання насіння є шкідливою звичкою

Втім, повністю відмовлятись від насіння не потрібно. Аніта Луценко порадила інший спосіб споживання корисного смаколика.

Заведіть нову традицію – додавати ложечку очищеного насіння соняшника, льону, гарбузового насіння, кунжуту, чіа до салату, каші, овочевих страв та інше. Це корисно і смачно

– порадила Луценко.

Схожі статті

Навчилась готувати томлені ребра, що можна губами їсти: будь-яке м’ясо виходить однаково ніжним. Оцінять всі

Чудовий варіант для святкового столу, який оцінять всі гості – томлене м'ясо в соусі. Ця страва відмінно смакуватиме з відвареним рисом, овочами та картопляним пюре.

Мій “ходовий” салат, який побив усі рекорди за швидкістю приготування: всього 4 продукти у складі. Вірите?

Аби за святковим столом здивувати гостей, не потрібно готувати надзвичайно складні та багатошарові салати. Розповідаємо про чудовий варіант закуски для кожного.

Без духовки та без випічки: дуже смачний торт “Білі ночі”. Люблю його за ніжність і простоту приготування

Шикарний торт можна приготувати навіть без замішування тіста та вмикання духовки. Ніхто ніколи не здогадається, що ви зробили його з печива, витративши не більше 15 хвилин часу.