Батько і син: розмова. Повчальна історія з мораллю

Ми не повинні пропускати час крізь пальці, не провівши деякий час з тими, хто дійсно важливий для нас.

Одного разу батько виконував якусь роботу, і його син підійшов і запитав: «Тату, можу я поставити тобі питання?» Батько сказав: «Так, звичайно, що це таке?» Тому його син запитав: «Тату, скільки ти заробляєш в годину?» Батько трохи засмутився і сказав: «Це не твоя справа. Чому ти питаєш про це?” Син сказав: «Я просто хочу знати. Скажіть, будь ласка, скільки ви заробляєте на годину? » Отже, батько сказав йому: «Я заробляю 500 рупій на годину».
«О», – відповів хлопчик, опустивши голову. Піднявши очі, він сказав: «Папа, можу я позичити рупії 300? »Батько в люті сказав:« Якщо єдина причина, по якій ти запитав про мою зарплаті, – це те, що ти хочеш зайняти трохи грошей, щоб купити дурну іграшку або іншу нісенітницю, тоді йди до своєї кімнати та лягайте спати. Подумайте, чому ти такий егоїст. Я багато працюю кожен день, і мені не подобається таке дитячу поведінку ».
Маленький хлопчик тихо пішов у свою кімнату і закрив двері. Чоловік сів і став ще більше злитися на питання хлопчика.
Як він посмів ставити такі питання тільки заради грошей? Приблизно через годину чоловік заспокоївся і почав думати: «Може, йому дійсно потрібно було щось купити на ці 300 рупій, і він дійсно не дуже часто просить грошей!»
Чоловік підійшов до дверей кімнати маленького хлопчика і відкрив двері: «Ти спиш, синку?» Він запитав. «Ні, тато, я прокинувся», – відповів хлопчик. «Я думав, може бути, раніше я був занадто суворий з тобою», – сказав чоловік. «Це був довгий день, і я виплеснув своє роздратування. Ось 300 рупій, які ти просив ».
Маленький хлопчик сів прямо, посміхаючись: «О, спасибі, тату!» Він закричав.
Потім, заліз під подушку, він витягнув кілька зіпсованих записок. Чоловік, побачивши, що у хлопчика вже є гроші, знову почав злитися. Маленький хлопчик повільно порахував свої гроші, потім подивився на свого батька.
«Навіщо тобі гроші, якщо вони у тебе вже були?» – пробурчав батько. «Тому що мені не вистачало, але тепер у мене є», – відповів хлопчик.
«Папа, у мене є 500 рупій зараз. Можу я купити годину твого часу? Будь ласка, приходь завтра раніше. Я б хотів повечеряти з тобою ».
Батько був ошелешений.
Мораль: це всього лише коротке нагадування всім, хто так старанно працює в життя! Ми не повинні пропускати час крізь пальці, не провівши деякий час з тими, хто дійсно важливий для нас, близькими нашому серцю.
Якщо ми помремо завтра, компанія, на яку ми працюємо, легко замінить нас в лічені дні.
Але сім’я і друзі, яких ми залишимо, будуть відчувати втрату до кінця свого життя.
Якщо подумати, ми більше віддаємо роботі, ніж сім’ї.

Популярне

Схожі статті

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.