Приголомшливий і незабутній пиріг з куркою і шинкою: прикрасить ваш святковий стіл

Коли ви поставите на святковий стіл цей пиріг, гості та ваші домашні будуть в захваті. Гарантуємо все буде з'їдено!

Це приголомшливе центральне блюдо вразить шарами горіхів, фруктів, курки та шинки.

Інгредієнти

1 велика цибулина, нарізана.
1 столова ложка вершкового масла, плюс додатково для змащення.
1 столова ложка нарізаної шавлії.
1 чайна ложка мелена булава.
300 г курячого стегна без шкіри та кісток (близько 3).
1 кг вареної шинки, очищеної від жиру і нарізаною товстими скибочками.
50 г очищених фісташок.
50 г журавлини (свіжої або замороженої).
50 г кураги, нарізаної кубиками.
3 ст. л. нарізаної петрушки.
Добре натерти мускатний горіх.
700 г курячої грудки без шкіри, розрізаної навпіл та салат для подачі (за бажанням).

Для випікання

375 г простий білого борошна.
375 г міцної білої муки.
140 г вершкового масла.
175 г сала.
1 збите яйце.

Для желе

3 листи желатину.
500 мл гарячого курячого бульйону.

Метод

Крок 1

Пом’якшити цибулю в маслі з шавлією і булавою. Охолодіть протягом декількох хвилин, збиваючи курячі стегна і 300 г шинки в кухонному комбайні до подрібнення. Перекладіть у велику миску і додайте розм’якшений лук, фісташки, журавлину, абрикоси та петрушку. Приправити мускатним горіхом, великою кількістю чорного перцю і невеликою кількістю солі.

Крок 2

Змастіть глибоку круглу форму 20 см або форму з пухким дном, потім викладіть пергамент для випічки. Щоб приготувати тісто, змішайте борошно і 2 ч.л. солі у великій мисці, потім зробіть поглиблення в центрі. Покладіть масло і сало в невелику каструлю з 200 мл води та дуже обережно розтопіть. Коли воно розтопиться, збільште вогонь, а коли тільки закипить, вилийте в колодязь і перемішайте дерев’яною ложкою до тесту – не хвилюйтеся, якщо залишаться шматочки.

Крок 3

Коли тісто достатньо охолоне, місите його в мисці, поки тісто не збереться, а потім покладіть на робочу поверхню. Відкладіть Третє загорнуте в чистий кухонний рушник, щоб воно було якомога більше теплим і податливим, а час, що залишився тісто швидко розкачайте в великий круг – досить великий, щоб вирівняти форму з невеликим виступом.

Крок 4

Помістіть коло в форму, рівномірно вдавивши в кути та сторони – з ним можна попрацювати. Рівномірно покрийте основу половиною залишилася нарізаної шинки, потім половиною курячих грудок і половиною суміші фаршу, щільно притисніть, щоб упакувати. Повторіть те ж саме з шинкою, що залишилася і куркою, а потім заокругленим куполом з фаршу. Зверху поставте воронку для пирога, якщо вона у вас є.

Крок 5

Розкачайте тісто в коло, досить великий, щоб легко закрити пиріг, зробивши отвір (якщо використовуєте воронку для пирога). Змастіть край пирога збитим яйцем і накрийте кришкою з тіста. Перш ніж обрізати надлишки, натисніть, щоб закрити краю. Обіжміть краю між великим і вказівним пальцями, щоб щільно запечатати, потім зробіть невеликий отвір посередині, щоб пар виходив (якщо не використовувати лійку для пирога). Змастіть верх пирога великою кількістю збитого яйця.

Крок 6

Нагрійте духовку до 200C / 180 вентилятор / газ 6. Випікайте пиріг протягом 1 години. Дуже, дуже обережно дістаньте пиріг з форми, змастіть верх і бічні сторони великою кількістю яєць і запікайте ще 30 хвилин, поки не підрум’яниться і не стане хрусткою скоринкою. Дайте повністю охолонути перед охолодженням.

Крок 7

Щоб зробити желе, замочіть желатин в холодній воді на 5-10 хвилин до м’якості. Видавіть з желатину зайву воду, потім розчиніть в гарячому бульйоні. Після охолодження акуратно влийте в охолоджений пиріг через маленький отвір, використовуючи воронку, до повного заповнення – можливо, вам не знадобиться весь бульйон. Охолодіть пиріг протягом декількох годин. Подавайте з салатом, якщо хочете.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.