Класичні коржі з джемом і вершками: коли гості на порозі

Ви можете поставити партію булочок на стіл за 20 хвилин, використовуючи цей рецепт, який ідеально підходить для несподіваних гостей.

Інгредієнти

350 г борошна самоподніманія, плюс ще для присипки
розпушувач
85 г вершкового масла, нарізаного кубиками
3 ст.л. цукрової пудри
175 мл молока
1 чайна ложка ванільного екстракту
вичавити лимонний сік (див. поради нижче)
збите яйце, глазурувати
джем і збиті вершки, для подачі

 ""

Метод

Крок 1

Нагрійте духовку до 220C / 200C вентилятор / газ 7. Насипте самопіднімальне борошно в велику миску з ч.л. солі та розпушувачем, потім перемішайте.

Крок 2

Додайте масло, потім втирайте пальцями, поки суміш не стане схожою на дрібну крихту. Додайте цукрову пудру.

Крок 3

Перелийте молоко в глечик і нагрійте в мікрохвильовій печі приблизно 30 секунд, поки воно не стане теплим, але не гарячим. Додайте екстракт ванілі і трохи лимонного соку, потім відставте на мить.

Крок 4

Поставити деко в духовку. Зробіть поглиблення в сухої суміші, потім додайте рідину і швидко перемішайте ножем для столових приладів – спочатку вона здасться досить вологою.

Крок 5

Посипати робочу поверхню борошном і висипати тісто. Обваляйте тісто і руки ще трохи борошна, потім перемішайте тісто 2-3 рази, поки воно не стане трохи більш гладким. Витісните коло глибиною близько 4 см. Візьміть 5-сантиметровий ніж (ножиці з гладкими краями, як правило, ріжуть більш чисто і краще підіймаються) і умочіть його в борошно. Пориньте в тісто і повторюйте, поки не отримаєте чотири коржі. Можливо, вам доведеться знову скрутити то, що залишилося від тесту, щоб вирізати ще чотири.

Крок 6

Змастіть верхню частину збитим яйцем, потім акуратно розкладіть на гарячому деку. Випікати 10 хвилин, поки не підніметься і не стане золотистим. У день випічки їжте тільки теплим або холодним, рясно посипавши джемом і вершками. Якщо замерзає, заморозьте, коли він охолоне. Розморозьте, потім поставте в низьку духовку (близько 160C / 140C вентилятор / газ 3) на кілька хвилин.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.